Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Nίκος Αλιάγας: "Οι έλληνες φίλοι μου θέλουν να ξενιτευτούν..."


Στον απόηχο των γεγονότων της περασμένης Πέμπτης, ο δημοφιλής παρουσιαστής της γαλλικής τηλεόρασης, Νίκος Αλιάγας, ο οποίος, μέχρι πριν τρεις εβδομάδες βρισκόταν στην Ελλάδα, εμπιστεύτηκε τις απόψεις και τα συναισθήματά του στην εφημερίδα “France Soir”…

«Και βέβαια οι πολιτικοί μας υπέπεσαν σε σφάλματα» είπε... «...και εμείς είμαστε οι πρώτοι που τους στηλιτεύουμε... Αυτό όμως δεν είναι λόγος για να καταδικάσει κανείς σύσσωμο ένα λαό, όπως το κάνουν οι Γερμανοί.
Μας έχουν εντελώς στο δούλεμα...Η γενική αμφισβήτηση της χώρας είναι ταπεινωτική, σκανδαλώδης και άδικη. Αντίθετα με όλα όσα προσπαθούν να μας περάσουν, δεν έχουμε να κάνουμε με μια κρίση ελληνική.
Έχουμε να κάνουμε με κρίση ευρωπαϊκή. Αναφέρετέ μου έστω και μία χώρα που το έλλειμμά της ανταποκρίνεται στα κριτήρια της Συμφωνίας του Μάαστριχτ. Αυτή λοιπόν η κρίση έχει δομικό χαρακτήρα. Έχουμε γίνει όμηροι ενός βάρβαρου πολέμου ανάμεσα στο δολάριο και στο ευρώ... Δεν είμαστε η αχίλλειος πτέρνα της Ε.Ε. Είμαστε οι αποδιοπομπαίοι τράγοι της... Οι Έλληνες αισθάνονται τελείως χρησιμοποιημένοι.
Το κόστος ζωής έχει απογειωθεί. Μπορεί οι τιμές να κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με τη Γαλλία, όμως οι μισθοί είναι κατά πολύ κατώτεροι. Ένας μισθωτός δεν κερδίζει παραπάνω από 600 με 700 ευρώ το μήνα. Χώρια που ο καφές είναι πανάκριβος. Για να μπορείς να βγαίνεις πρέπει να κάνεις δυο και τρεις δουλειές...»

Αυτό θα πει πρεσβευτής της χώρας στο εξωτερικό...