Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ισχυρή παρουσία της Αιτωλοακαρνανίας στην νέα "ΚΕ" της ΝΔ


Πρώτος και με διαφορά εξελέγη ο Θύμιος Δρόσος, στην νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, μετά την χθεσινή ψηφοφορία με την οποία και ολοκληρώθηκε το 8ο Συνέδριο της ΝΔ. Η Πολιτική Επιτροπή είναι το κομματικό όργανο που αντικαθιστά την Κεντρική Επιτροπή.
Ο κ. Δρόσος ήταν υποψήφιος στη λίστα της περιφέρειας, ενώ ιδιαίτερα σημασία για την Αιτωλοακαρνανία έχει ότι από τη λίστα του Λεκανοπεδίου πρώτος εκλέχτηκε ο κ. Κώστας Ζωντανός που θεωρείται γνώστης των πραγμάτων του νομού αφού παλαιότερα ήταν περιφερειάρχης του κόμματος και τον τελευταίο χρόνο είναι μέλος του ΔΣ των Ελληνικών Αλυκών ΑΕ..
Γυναικεία παρουσία στην πολιτική επιτροπή θα συνεχίσει να υπάρχει από την Αιτωλοακαρνανία, αφού από τη λίστα των γυναικών εκλέχτηκε σε αρκετά υψηλή θέση(7η) η Έλενα Μάντζιου – Κοτρολού, ενώ σε υψηλή θέση στη λίστα της περιφέρειας (20ος) εκλέχτηκε ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γιάννης Τσιτσέλης, επίσης στην νέα ΠΕ εκλέχτηκε και ο Μεσολογγίτης, Λάμπρος Ζωγράφος. Τέλος στην ΠΕ από την ΟΝΝΕΔ εκλέχτηκε ο Ναυπάκτιος, Άγγελος Σταυρόπουλος.
Η «πρωτιά» πάντως του Θύμιου Δρόσου στην ΠΕ - παρά την πρόσφατη περιπέτεια που είχε με την υγεία του – αποτελεί αφενός μια «επιβράβευση» της κομματικής του διαδρομής και αφετέρου δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα νέο «ξεκίνημα» του ίδιου στον πολιτικό στίβο της Αιτωλοακαρνανίας.
Σημαντικό είναι τέλος ότι η εκπροσώπηση της Αιτωλοακαρνανίας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ είναι αρκετά "δυνατή" σε βαθμό μάλιστα που δεν έχουμε συνηθίσει...

Για τη νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)