Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

"Κακό το χρίσμα" αλλά δώστε το...

Με γραπτή τους δήλωση, πολίτες του Μεσολογγίου προτείνουν στο ΠΑΣΟΚ, να υποστηρίξει τον αντινομάρχη, Παναγιώτη Κατσούλη για υποψήφιο δήμαρχο Μεσολογγίου. Η δήλωση αυτή αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας που καταβάλει ο Παναγιώτης Κατσούλης να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο του Μεσολογγίου, στις εκλογές του Νοέμβρη.
Στη δήλωση όμως καταγράφεται μια αντίφαση, αφού από τη μια «καυτηριάζεται» η κομματική στήριξη σε υποψηφίους δημάρχους, ενώ από την άλλη ζητείται η στήριξη από το ΠΑΣΟΚ, της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Κατσούλη!
«Το ΠΑΣΟΚ - στο βαθμό που το θεωρεί αναγκαίο - οφείλει ως πολιτικός φορέας που αφουγκράζεται την κοινωνία, να συμβάλλει στην έκφραση αυτών των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων σε τοπικό επίπεδο, με τη μορφή της θετικής υποστήριξης της παραπάνω προσπάθειας και όχι με τη συνήθη αντίληψη της απονομής «χρίσματος» σ’ ένα πρόσωπο»
τονίζεται χαρακτηριστικά στη δήλωση, αφού πρώτα η κίνηση του Παναγιώτη Κατσούλη είχε χαρακτηριστεί από τους υπογράφοντες, ως: «μια καταρχήν συλλογική προσπάθεια, μια δημοτική πρωτοβουλία «ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ», που απαρτίζεται από πολίτες ευρέως πολιτικού φάσματος και απευθύνεται στην τοπική κοινωνία.»

Αναλυτική η πρόταση των πολιτών για την υποψηφιότητα του Π. Κατσούλη έχει ως εξής:
«Εμείς οι παρακάτω αιρετοί εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής και πολίτες του νέου διευρυμένου δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών καταλήξαμε στην παρακάτω πολιτική πρόταση:
1. Η προώθηση της πολυσήμαντης μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη» και η ιδιομορφία των υφισταμένων σήμερα κοινωνικών συνθηκών σε τοπικό επίπεδο, επιβάλλουν τις μέγιστες πολιτικές συνθέσεις και όχι νέους αποκλεισμούς καθώς και τη διαιώνιση «της λογικής της παρέας» στη διοίκηση του νέου δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.
2. Απαιτείται η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συστράτευση των ζωντανών και υγειών δυνάμεων των τοπικών κοινωνιών των τριών δήμων που συνενώνονται.
3. Μέσα από συνεχείς διεργασίες οι παρακάτω υπογράφοντες διαμορφώσαμε μια καταρχήν συλλογική προσπάθεια, μια δημοτική πρωτοβουλία «ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ», που απαρτίζεται από πολίτες ευρέως πολιτικού φάσματος και απευθύνεται στην τοπική κοινωνία. Ως επικεφαλής αυτής της προσπάθειας προτείνουμε τον τωρινό Αντινομάρχη Αιτωλ/νιας Παναγιώτη Κατσούλη.
4. Το ΠΑΣΟΚ - στο βαθμό που το θεωρεί αναγκαίο - οφείλει ως πολιτικός φορέας που αφουγκράζεται την κοινωνία, να συμβάλλει στην έκφραση αυτών των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων σε τοπικό επίπεδο, με τη μορφή της θετικής υποστήριξης της παραπάνω προσπάθειας και όχι με τη συνήθη αντίληψη της απονομής «χρίσματος» σ’ ένα πρόσωπο.»
Η παραπάνω πρόταση υπογράφεται από τους:

1. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΚΑΤΙΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
2. ΤΕΡΖΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
3. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ – ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
4. ΚΑΒΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ – ΠΡ. ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ.
5. ΠΙΣΤΙΟΛΗ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ – Τ.Δ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
6. ΓΡΑΒΑΝΗ – ΚΟΛΟΒΑΚΗ ΜΑΡΙΑ – ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Ο.Τ.Α. - ΠΡ. ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.
7. ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – Δ/ΝΤΗΣ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
8. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ.
9. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, Τ.Δ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
10. ΜΑΚΡΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ - ΕΜΠΟΡΟΣ, Τ.Δ. ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ
11. ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ - ΤΑΜΙΑΣ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ .
12. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΥΗ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΗ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ».
13. ΖΑΒΙΤΣΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
14. ΤΖΟΥΦΡΑ ΜΑΡΙΑ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ «ΠΡΟΤΕΚΤΑ».
15. ΣΦΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ».
16. ΚΑΤΣΙΝΑ ΣΟΦΙΑ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΜΕΛΟΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΑΣΟΚ - Τ.Δ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
17. ΚΡΗΤΑΣ ΟΘΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΤΑΜΙΑΣ Α΄ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ – Τ.Δ. ΓΟΥΡΙΑΣ ΟΙΝΙΑΔΩΝ.
18. ΦΩΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΕΜΠΟΡΟΣ – ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ .
19. ΣΤΑΘΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΨΑΡΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΛΙΕΩΝ «ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ».
20. ΡΕΓΚΛΗΣ ΑΛΕΚΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Δ. ΚΟΥΔΟΥΝΙΟΥ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.