Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

«Εμπάθεια» …χωρίς προηγούμενο


Διαβάζουμε σε σημερινό σχόλιο στην εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ» που υπογράφει ο εκδότης της, ότι είναι άνευ σημασίας η παραχώρηση των κτηρίων της Βαλβείου και των παλαιών καπναποθηκών από το δήμο Μεσολογγίου στο ΤΕΙ, μιας και το ίδρυμα δεν έχει ανάγκη χώρων. Επίσης στο ίδιο σχόλιο γίνεται λόγος ότι το Μουσείο Παλαμά είναι κλειστό.
Πρόκειται για αναφορές που είναι εκτός πραγματικότητας. Κατ’ αρχάς διότι το Μουσείο Παλαμά λειτουργεί κανονικά και δέχεται επισκέπτες με την παραδοχή ότι έχει απαγορευτεί η πρόσβαση στον επάνω όροφο λόγω ζημιών που έχει υποστεί το κτήριο από τον σεισμό της 14ης Απριλίου 2007, στην Τριχωνίδα.
Η άλλη αναφορά για τα κτήρια που παραχωρήθηκαν στο ΤΕΙ και αυτή είναι εκτός πραγματικότητας για δυο λόγους, αφενός διότι στο ΤΕΙ Μεσολογγίου από πέρυσι λειτουργεί νέα σχολή, η ανάπτυξη της οποίας απαιτεί επιπλέον χώρους και αφετέρου διότι από το προσεχές ακαδημαϊκό έτος είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των εισακτέων στο ίδρυμα, αφού καταργήθηκε η βάση του 10.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου, Βαγγέλης Πολίτης – Στεργίου τόνισε τις ελλείψεις χώρων στο ΤΕΙ για τη στέγαση διαφόρων υπηρεσιών και δραστηριοτήτων.
Επομένως με βάση τα παραπάνω δεδομένα γίνεται αντιληπτό, ότι τα κτήρια που παραχωρήθηκαν από το δήμο στο ΤΕΙ είναι απαραίτητα για το ίδρυμα και κυρίως εξασφαλίζουν κτηριακή επάρκεια, που πλέον είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της αυτοτέλειας του.
Παράλληλα με αφορμή το ίδιο σχόλιο πρέπει να υπενθυμίσουμε, ότι η διοίκηση της Βαλβείου Βιβλιοθήκης έχει προβεί σε μια σειρά ενεργειών, ώστε να διασφαλιστεί ο πλούτος της και σύντομα πρόκειται να μεταστεγαστεί από το Βυρώνειο όπου λειτουργεί, σε κτήριο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ).
Συνεπώς διαπιστώνουμε ότι για ακόμη μια φορά ο εκδότης της ΑΙΧΜΗΣ με το «άγχος» που τον διακατέχει για αποδόμηση του όποιου έργου της δημοτικής αρχής, δεν διστάζει να πλήττει τα συμφέροντα της πόλης, για τα οποία «δήθεν» κόπτεται…