Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

"Πανηγυρίζουν" γιατί σταμάτησαν οι διαδικασίες για την αναπαλαίωση του Παλαιού Νοσοκομείου Μεσολογγίου!!!


Μερίδα συμπολιτών μας στο Μεσολόγγι «πανηγυρίζει», για το γεγονός ότι με νομικές ενέργειες σταμάτησαν οι διαδικασίες για την αναπαλαίωση του παλαιού νοσοκομείου της πόλης και για την διαχείριση των κτηριακών εγκαταστάσεων στην συνέχεια από το δήμο.
Μάλιστα προχθές συζητήθηκε η προσφυγή που έχει καταθέσει ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κατά των αποφάσεων του ΓΓ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τις οποίες ακυρώθηκαν:
1. Η σύσταση του νομικού προσώπου «Συνεδριακό Κέντρο Γεώργιος και Αναστάσιος Χατζηκώστας»
2. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου με την οποία εξουσιοδοτούταν ο δήμαρχος να συνάψει για λογαριασμό του δήμου προγραμματική σύμβαση με το νοσοκομείο Μεσολογγίου ώστε να ξεκινήσει η αναπαλαίωση του Παλαιού Νοσοκομείου

Θυμίζουμε ότι σκοπός της σύστασης του νομικού προσώπου είναι να υπάρχει φορέας του δήμου για τη διαχείριση του παλαιού νοσοκομείου όταν αυτό αναπαλαιωθεί αλλά και για το ενδεχόμενο συμμετοχής στις διαδικασίες αναπαλαίωσης.
Όσον αφορά την προγραμματική σύμβαση αυτή αφορούσε την επίβλεψη από πλευράς υπηρεσιών του δήμου των εργασιών αναπαλαίωσης με βάση τη μελέτη που έχει εκπονηθεί από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου και η οποία βρίσκεται στο γραφείο του διοικητή του ιδρύματος.
Η αναπαλαίωση θα χρηματοδοτούταν από εκποίηση των μετοχών του ιδρύματος «Γεώργιος και Αναστάσιος Χατζηκώστας» σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και προς την κατεύθυνση αυτή είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, τόσο από την προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου όσο και από την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
Δυστυχώς όμως, - λόγω της κυβερνητικής αλλαγής τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά και λόγω της προσφυγής στη δικαιοσύνη της «μερίδας» των συμπολιτών μας που σήμερα «πανηγυρίζουν» - όλες οι διαδικασίες πάγωσαν με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η φθορά του Παλαιού Νοσοκομείου… με τους επισκέπτες και τους κατοίκους της πόλης να βιώνουν την απαράδεκτη εικόνα εγκατάλειψης στην είσοδο του Μεσολογγίου και δίπλα από τον ιστορικό χώρο, του Κήπου των Ηρώων.
Καταγράφουμε το γεγονός αυτό διότι θεωρούμε ότι πρόκειται για μια εξέλιξη που πλήττει καίρια τα συμφέροντα της πόλης, αφού γίνεται αντιληπτό ότι με την συνδρομή αυτή των «συμπολιτών» μας δεν ξεκίνησαν οι εργασίες αναπαλαίωσης του Παλαιού Νοσοκομείου.
Κι αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.