Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Θα γίνει εξόρυξη αλατιού φέτος;


Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της συγκομιδής
και ακόμη να εγκριθούν
οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού.....
Ορατός είναι ο κίνδυνος να χαθεί η φετινή παραγωγή των αλυκών της χώρας, εξαιτίας της καθυστέρησης από πλευράς κυβέρνησης στην ολοκλήρωση της πρόσληψης εποχικού εργατοτεχνικού προσωπικού.
Χθες ο διευθύνων σύμβουλος των «Ελληνικών Αλυκών ΑΕ.» Δημήτρης Καλόπουλος ενημέρωσε τον δήμαρχο Μεσολογγίου, Γιάννη Αναγνωστόπουλο για τη δραματική κατάσταση στην οποία περιέρχεται η εταιρεία λόγω της καθυστέρησης των προσλήψεων αφού λόγω της μη πρόσληψης προσωπικού δεν μπορεί να ξεκινήσει η εξόρυξη αλατιού.
Σύμφωνα με τον κ. Καλόπουλο παρά το γεγονός ότι τα συναρμόδια υπουργεία έχουν εγκρίνει τις προσλήψεις - οι οποίες να σημειωθεί γίνονται με την εποπτεία του ΑΣΕΠ – η γενική γραμματεία της Κυβέρνησης δεν έχει δώσει ακόμη την τελική έγκριση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διαδικασία.
Μάλιστα για το ζήτημα που προέκυψε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Γ. Αναγνωστόπουλος με δήλωσή του καλεί τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού, τονίζοντας τις ολέθριες συνέπειες που επιφέρει στην εταιρεία η καθυστέρηση αυτή.
«Θα πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης εποχικού εργατοτεχνικού προσωπικού στις αλυκές. Η διαδικασία έχει καθυστερήσει σημαντικά και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθεί η φετινή παραγωγή.
Χωρίς το εποχικό προσωπικό δεν μπορεί να γίνει εξόρυξη του αλατιού και συνεπώς δεν θα υπάρχει παραγωγή. Είναι προφανές ότι αν συμβεί αυτό οι συνέπειες για την εταιρεία θα είναι ολέθριες.
Καλώ τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες να προωθήσουν άμεσα τη διαδικασία πρόσληψης, διότι κάθε μέρα που χάνεται είναι σε βάρος των συμφερόντων της εταιρείας και κατ’ επέκταση της Εθνικής μας Οικονομίας, αφού οι «Ελληνικές Αλυκές ΑΕ.» είναι κρατική εταιρεία.
Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι ειδικά για φέτος και με βάση της κυβερνητικές κατευθύνσεις το εποχικό προσωπικό είναι μειωμένο κατά 30% σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Τέλος, σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε υπάρχει σκοπιμότητα για την κωλυσιεργία αυτή ώστε να ιδιωτικοποιηθεί η εταιρεία μια ώρα αρχύτερα»
κατέληξε ο κ. Αναγνωστόπουλος.