Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

"Βουτιά" θανάτου στη λίμνη του Καστρακίου


Τραγική κατάληξη είχε το σύντομο ταξίδι δυο αδελφών από το Μαλατέικο του δήμου Ινάχου χθεςτο πρωί . Το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 16χρονος και στο οποίο συνοδηγός ήταν ο 18χρονος αδελφός του εξετράπη της πορείας του και έπεσε στη λίμνη Καστρακίου.
Τα δυο αδέλφια ξεκίνησαν με την «κλούβα» του γείτονά τους χθες το πρωί από το Μαλατέικο για τους Αμοργιανούς για να κάνουν κάποια ψώνια για το σπίτι τους. Στην επιστροφή για το χωριό τους ο 16χρονος Δημήτρης οδηγώντας προφανώς με υπερβολική ταχύτητα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να βγει από το δρόμο και πριν πέσει στη λίμνη, να χτυπήσει και να πεταχτεί ο ίδιος έξω από το αυτοκίνητο, ενώ ο 18χρονος Γιώργος εγκλωβίστηκε και βρέθηκε μέσα στα νερά.
Το σημείο όπου έπεσε η κλούβα είναι πολύ βαθύ. Οι κάτοικοι λένε ότι φτάνει τα 24 περίπου μέτρα. Ο 16χρονος κατάφερε παρόλο που είχε σπάσει το πόδι του να πάει 800 μέτρα πιο πέρα και να ειδοποιήσει για το συμβάν. Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις ενώ ειδοποιήθηκε και η ΕΜΑΚ από την Πάτρα. Ο 18χρονος λέγεται από τους κατοίκους ότι ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες.
Είναι άξιον απορίας αυτό που συμβαίνει στα χωριά όπου ανήλικοι οδηγούν είτε αυτκίνητα είτε αγροτικά μηχανήματα τις περισσότερες φορές με τη συναίνεση των γονιών τους. Σήμερα ο γείτονας δάνεισε από ότι λένε οι πρώτες πληροφορίες την κλούβα μάρκας Μερσεντές σε έναν ανήλικο και να τα αποτελέσματα. Η υπερβολική ταχύτητα έφερε τραγικά αποτελέσματα. Δύτες της ΕΜΑΚ ανέσυραν το πτώμα του 18χρονου από την βυθισμένη «κλούβα».