Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Γ. Αναγνωστόπουλος: «Προτεραιότητά μας η παιδεία»




Διαδοχικές συσκέψεις του δημάρχου Μεσολογγίου 
με τους διευθυντές της Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους διευθυντές της Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης του νομού Αιτωλοακαρνανίας, Ιάκωβο Παλαιολόγο και Συμεών Γκοργκόλη για να ενημερωθεί για τυχόν προβλήματα των σχολικών μονάδων του δήμου.

Επίσης τη Δευτέρα 30/8 θα γίνουν στο δημαρχείο, διαδοχικές συσκέψεις του δημάρχου Μεσολογγίου με τις διοικήσεις των Παιδικών Σταθμών και του ΚΔΑΠ για τον ίδιο λόγο. 

Σε δήλωσή του ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε: «Ύστερα από την ενημέρωση που μου έκαναν οι διευθυντές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαπίστωσα ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στις σχολικές μονάδες του δήμου μας τόσο σε επίπεδο στελέχωσης όσο και στις κτηριακές υποδομές. 

Στο κομμάτι που μας αναλογεί ως δήμος και με δεδομένη την άψογη συνεργασία μας με όλες τις σχολικές επιτροπές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων έχουμε καταφέρει οι κτηριακές υποδομές να είναι σε άριστη κατάσταση δημιουργώντας έτσι ιδανικές συνθήκες εργασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Θυμίζω ότι προ διετίας ως δημοτική αρχή διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε έκτατη χρηματοδότηση ύψους 200.000€ από το υπουργείο Παιδείας για περαιτέρω συντήρηση των σχολικών κτηρίων του δήμου. Η κατανομή δε αυτού του ποσού έγινε με βάση τις προτάσεις της σχολικής επιτροπής του δήμου σε όλα σχεδόν τα σχολεία. 

Παράλληλα όμως και σε συνεργασία με τη νομαρχία προωθούμε τις διαδικασίες για την κατασκευή νέου κτηρίου για το 2ο γυμνάσιο της πόλης, διαδικασίες που πιστεύω ότι θα ολοκληρωθούν πολύ σύντομα. 

Σε κάθε περίπτωση τόνισα στους επικεφαλής της εκπαίδευσης στο νομό μας ότι θα είμαστε δίπλα τους στις προσπάθειές τους, για ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας. 

Όσον αφορά τέλος τους παιδικούς σταθμούς και το ΚΔΑΠ η λειτουργία τους και φέτος θα είναι υποδειγματική και θα φιλοξενήσουν όλα τα παιδιά για τα οποία θα γίνουν αιτήσεις, χωρίς να υπολογιστεί το οποιοδήποτε αυξημένο λειτουργικό κόστος. Διανύουμε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και ο δήμος οφείλει να είναι ενεργά δίπλα στην εργαζόμενη μητέρα αναδεικνύοντας το κοινωνικό πρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Άλλωστε και στο παρελθόν έχω τονίσει ότι η παιδεία αποτελεί κύρια προτεραιότητα της δημοτικής μας αρχής.»