Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Με επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ακακίας Κορδόση στο Τρικούπειο

Σε μια μαγευτική βραδιά και με το φως της φθινοπωρινής πανσελήνου να φωτίζει το πέτρινο κτήριο του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού οι φίλοι του καλού και ποιοτικού βιβλίου συγκεντρώθηκαν το περασμένο Σάββατο, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο για να τιμήσουν μια αγαπημένη φίλη, μια αγαπημένη δασκάλα, μια σπουδαία προσωπικότητα για τα ελληνικά γράμματα, την  Ακακία Κορδόση.
 Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου και η θεατρική ομάδα «ΠΡΟΒΑ» του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου της πόλης, αφιέρωσαν μια βραδιά στην Ακακία Κορδόση, μια σημαντική γυναίκα και συγγραφέα με μεγάλη δύναμη στο λόγο και στην ψυχή.
Ο  Γιώργος Πανταζόπουλος, από την Κινηματογραφική Λέσχη, αναφέρθηκε στην ομιλία του, στην ξεχωριστή θέση που κατέχει στην σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία η συγγραφέας, ενώ η ίδια μέσα από το πλούσιο έργο της συνεχίζει το «δρόμο» που χάραξαν σπουδαίοι λογοτέχνες και ποιητές της πόλης μας! Η Ακακία Κορδόση ήταν αυτή που δημιούργησε το 1978, μαζί με άλλους Μεσολογγίτες την πρώτη Κινηματογραφική Λέσχη, με την συμβολή του γνωστού σκηνοθέτη, Παντελή Βούλγαρη, στον παλιό σινεμά του Δ. Ζαβέρδα.



Το νέο της βιβλίο «Από το ροζ έως το κόκκινο» καθώς επίσης και το λογοτεχνικό της έργο παρουσίασε η σπουδαία συγγραφέας, Ελένη Πριοβόλου. Η ομιλήτρια εμβάθυνε στο έργο της Ακακίας Κορδόση και με ιδιαίτερη ευαισθησία και γνώση παρουσίασε απλά και γλαφυρά την υπόθεση του βιβλίου καθώς και το ψυχογράφημα της ηρωίδας.
Στη συνέχεια τα μέλη της θεατρικής ομάδας αποτελούμενη από τις, Ράνια Αναστασίου, Θάλεια Νταλιάνη και Νεκταρία Σύρου, με την καθοδήγηση της υπεύθυνης της Ομάδας, Ζέτας Λάττα, και με την συνοδεία πιάνου από τον μουσικό,  Σπύρο Χολέβα, απέδωσαν δραματοποιημένα κάποια αποσπάσματα του βιβλίου.
Στο τέλος της ζεστής και φιλικής αυτής εκδήλωσης, απηύθυνε δύο λόγια και η τιμώμενη ,η οποία όντως συγκινημένη, από αυτή την τιμητική εκδήλωση, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση αυτής της όμορφης βραδιάς και στο κοινό που «ζέστανε» με την παρουσία του τον φιλόξενο χώρο του μικρού θεάτρου!