Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Στο Αγρίνιο αύριο ο Απ. Κατσιφάρας

Συνάντηση με τα μέλη του συνδυασμού του «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο» από την Αιτωλοακαρνανία θα έχει την Πέμπτη 25.11.2010 στο Αγρίνιο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου, στις 7.30 το απόγευμα, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας.
Ο κ. Κατσιφάρας, συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών και επισκέψεων του σε όλη την Περιφέρεια, θα έχει την ευκαιρία μιας πρώτης συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων με τα στελέχη του συνδυασμού του για την οργανωτική προετοιμασία της μετάβασης στο νέο θεσμικό πλαίσιο αλλά και για τις βασικές προτεραιότητες στη διοίκηση της Περιφέρειας.



Ο νέος περιφερειάρχης  στη συνάντηση θα επισημάνει ότι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι ένας θεσμός ανοικτός στην κοινωνία, που θα λειτουργήσει χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και θα δώσει ρόλο και λόγο στις δημιουργικές δυνάμεις.  
Στη συνάντηση παρών θα είναι και ο Αντιπεριφερειάρχης για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος.
Με τους υποψήφιους από την Ηλεία συναντήθηκε προχθές ο Απ. Κατσφάρας
Ανάλογη συνάντηση με όλα τα μέλη του συνδυασμού του από την Ηλεία είχε το απόγευμα της Δευτέρας, σε αίθουσα του Διοικητηρίου στον Πύργο, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Στη συνάντηση ο κ. Κατσιφάρας ευχαρίστησε όλα τα στελέχη του συνδυασμού για την προσπάθεια που κατέβαλαν στην προεκλογική περίοδο και, όπως τόνισε, «ανεξαρτήτως ποιοι εξελέγησαν και ποιοι όχι, όλοι είναι συνεργάτες και η γνώμη, οι προτάσεις ή ακόμα και η κριτική τους θα εισακούγονται».
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας ο οποίος καλωσόρισε τον κ. Κατσιφάρα και τόνισε ότι η δύναμη του νέου θεσμού δημιουργεί νέες προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ενίσχυση της θέσης της Δυτικής Ελλάδας.
Στην εισήγηση του ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε αρχικά ότι «δώσαμε έναν καθαρό, τίμιο και αξιοπρεπή προεκλογικό αγώνα. Δεν υποσχεθήκαμε τα πάντα στους πάντες και μιλήσαμε με ευθύνη και ρεαλισμό στους πολίτες». Πρόσθεσε ότι «στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα ο νέος θεσμός έρχεται να δώσει διεξόδους και να απελευθερώσει δημιουργικές δυνάμεις».
Πρέπει να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία, πρέπει να ακούσουμε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς της, να δούμε τις ανησυχίες της αλλά και τις ελπίδες της για ένα Αύριο περισσότερο αισιόδοξο, υπογράμμισε ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης. Και συνέχισε θέτοντας δύο βασικούς στόχους: «Η πολιτική μας φιλοσοφία, ο πολιτικός μας προσανατολισμός είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αναδειχθεί σε Περιφέρεια – πρότυπο δημοκρατικής λειτουργίας, διαφάνειας και κοινωνικής λογοδοσίας. Και παράλληλα να βάλουμε τις βάσεις της παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της Δυτικής Ελλάδας ώστε να ξεφύγουμε από την υστέρηση και την στασιμότητα και να δημιουργήσουμε όρους εισόδου σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία».
Ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε, επίσης, ότι ο συνδυασμός «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο» θα παραμείνει ζωντανός ως ένας φορέας παραγωγής ιδεών αλλά και εσωτερικού ελέγχου και σημείωσε ότι οι συναντήσεις με όλα τα στελέχη της παράταξης θα είναι συχνές. «Οι πόρτες όλων μας, η δική μου και των Αντιπεριφερειαρχών, θα είναι σταθερά ανοικτές στην κοινωνία, ανοικτές σε ιδέες και σε προτάσεις που θα μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα και να δώσουν πεδίο δράσης σε δημιουργικές δυνάμεις και προσπάθειες. Δεν θα λειτουργήσουμε στη λογική των διακρίσεων και των αποκλεισμών», τόνισε ο κ. Κατσιφάρας.
Στη συνάντηση έγινε ακόμα συζήτηση για ζητήματα που αφορούν στο νομό Ηλείας και για τις προτεραιότητες που τίθενται ενώ ο κ. Κατσιφάρας ενημέρωσε τα μέλη του συνδυασμού και για την οργανωτική προετοιμασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για την μετάβαση στο νέο θεσμό.