Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Το μόνο τους ελάττωμα; Ήταν ζώα, αδέσποτα ζώα, μαθημένα να ζουν ελεύθερα στην πόλη της ελευθερίας

Μεσολόγγι, Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010
Άλλο ένα άτυχο - αδέσποτο σκυλάκι βρέθηκε χθες το πρωί φαρμακωμένο στη μέση του δρόμου απέναντι από τα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι. Απ΄ ότι φάνηκε είχε από ώρες ξεψυχήσει, γλιτώνοντας έτσι από τα βάσανά του. Δεν ήταν παρά λίγων μηνών, πρόλαβε όμως να νιώσει τη βαρβαρότητα και το σαδισμό που κάποιος συμπολίτης μας φρόντισε να βγάλει πάνω του!
Δίπλα του στέκονταν σχεδόν ακίνητα για αρκετή ώρα δυο άλλα πανέμορφα αδέσποτα σκυλιά. Δεν κουνήθηκαν ούτε την ώρα που περνούσαν από δίπλα τους βιαστικά κάποια αυτοκίνητα που μετέφεραν μικρούς μαθητές στο σχολείο. Έμοιαζαν να μην νοιάζονται για τη ζωή τους. Τι να την κάνουν άλλωστε; Μόλις είχαν χάσει τη μικρή φίλη τους με την οποία έτρεχαν ανέμελα στους δρόμους μέχρι πριν λίγες ώρες.
Το μόνο τους ελάττωμα; Ήταν ζώα, αδέσποτα ζώα, μαθημένα να ζουν ελεύθερα στην πόλη της ελευθερίας. Τι υποκρισία!    



Αναρωτιέται κανείς πώς μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που αρέσκονται να βασανίζουν κατ’ αυτό τον τρόπο τα ζώα. Άραγε πώς να εξηγήσεις σε ένα μικρό παιδί γιατί αυτό το ζωάκι βρίσκεται πεσμένο στην άκρη του δρόμου, γύρω του υπάρχουν δεκάδες μύγες, οι άνθρωποι το προσπερνούν αδιάφοροι και μόνο ένα – δυο ζώα φαίνεται να βλέπουν αυτό που λίγες ώρες πριν είχε συμβεί και που όλοι προσπερνούσαν σχεδόν αδιάφορα.
Ποιος είναι αυτός που μας επιβάλλει κάθε φορά να γινόμαστε μάρτυρες αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος; Δυο μέρες πριν από τύχη ή από τη μεγαλοψυχία κάποιων συμπολιτών μας σώθηκε στην ίδια περιοχή, αδέσποτη σκυλίτσα που λίγες ώρες πριν είχε φάει εντόσθια με κάποιο δηλητήριο και ψυχορραγούσε. Φαίνεται ο ηλικιωμένος «κύριος», κάτοικος της περιοχής του Αγίου Παύλου που βρέθηκε να τριγυρίζει σε παρακείμενο φραγμένο οικόπεδο τις προάλλες ήξερε καλά τη δουλειά του. Το θέμα είναι ποιος τον έστειλε σ’ εκείνη τη γειτονιά και γιατί; Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι η φόλα δεν είναι λύση. Σε καμιά περίπτωση.
 Ας ευχηθούμε αυτό να είναι το τελευταίο σκυλάκι που πέφτει θύμα σαδιστών. Για να μη μιλήσουμε για εκείνα τα σκυλιά που βρίσκονται ξαφνικά με κομμένη ουρά ή σπασμένο πόδι. Έλεος βρε παιδιά! Σκεφτείτε μόνο ότι αυτά τα πράγματα δεν μας τιμούν καθόλου. Σίγουρα έχουν αντίκτυπο προς τα έξω και δυσφημίζουν την πόλη μας. Φανταστείτε τι θα λένε οι ξένοι που επισκέπτονται πρώτη φορά το Μεσολόγγι και δεν ξέρουν πόσο «πολιτισμένοι» είμαστε. Τι θα σκεφτούν άραγε βλέποντας τέτοιες εικόνες;
Ακόμα ένας αγανακτισμένος πολίτης της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου