Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση Αναγνωστόπουλου στις "βολές" Μπασαγιάννη

Σήκωσε το γάντι ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος στις δηλώσεις του πολιτευτή, Νάσου Μπασαγιάννη σχετικά με τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής και με μια σκληρή δήλωση απαντά σε όσα του καταλογίζει ο κ. Μπασαγιάννης.
«Είναι προφανές ότι ο κ. Μπασαγιάννης έχει πλήρη άγνοια του τρόπου λειτουργίας και εποπτείας του δήμου Μεσολογγίου και χωρίς ντροπή αναμασά την κακόβουλη λασπολογία σε βάρος της δημοτικής μας αρχής.
Κι αυτό διότι, αν γνώριζε ο κ. Μπασαγιάννης τον τρόπο λειτουργίας του δήμου θα ήξερε:
·         ότι από χρόνια εφαρμόζεται διπλογραφικό σύστημα,
·         ότι από χρόνια συντάσσεται ισολογισμός ο οποίος ελέγχεται από ορκωτούς λογιστές,
·         ότι όλες οι δαπάνες ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη νομιμότητά τους.
Έτσι το βέβαιο είναι, ότι ο κ. Μπασαγιάννης - που θέλει να διαδραματίσει ρόλο καθοδηγητή της τοπικής κοινωνίας – με τις δηλώσεις του αυτές, το μόνο που καταφέρνει είναι να αναδείξει την εμπάθεια και μόνο που τρέφει για το πρόσωπό μου.
Λυπάμαι που για χρόνια ο κ. Μπασαγιάννης ήταν οικογενειακός μου φίλος και ξημεροβραδιαζόταν στο σπίτι μου, τρώγοντας και πίνοντας… Τότε ίσως δεν μας χώριζε πολιτισμικό χάος, διότι ήμουν συνταγμένος στις πολιτικές του επιδιώξεις και δεν είχα σηκώσει κεφάλι. Δηλαδή τότε με θεωρούσε καλό «ψηφοκουβαλητή»…


Ταυτόχρονα, ο κ. Μπασαγιάννης ξεχνά ότι προσωπικά εγώ, στα χρόνια της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν επεδίωξα και ποτέ δεν κατέλαβα κυβερνητικές θέσεις σε αντίθεση με τον ίδιο.
Λυπάμαι για τον πολιτικό του κατήφορο, που αποτελεί κομμάτι της πολιτικής αλητείας σε βάρος της δημοτικής μας αρχής.
Και κυρίως λυπάμαι που με τις συμπεριφορές του αυτές αμαυρώνει την πολιτική ιστορία της οικογένειάς του» κατέληξε ο κ. Αναγνωστόπουλος.
Η δήλωση αυτή έγινε ύστερα και από τις σημερινές δηλώσεις του Νάσου Μπασαγιάννη στην εφημερίδα ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, στις οποίες μεταξύ άλλων υπογράμμιζε, σχετικά με τα οικονομικά του δήμου:
«Γενικώς, ακούγονταν πολλά. Όχι μόνον για τον κ. Αναγνωστόπουλο, αλλά και για εξωθεσμικούς συνεργάτες του, ανθρώπους της απόλυτης επιλογής του.
Όμως, από το να ακούγεται κάτι μέχρι να έχει βάση αλήθειας, η απόσταση είναι πολλή μεγάλη.
Εγώ, προσωπικά, στήριξα τον Πάνο Κατσούλη εκ λόγων ιδεολογίας.
Του είπα, όμως, θέμα το οποίο αποτελεί τον πυρήνα της ιδεολογίας μου, ότι εντός εξαμήνου, αν εκλεγεί Δήμαρχος, πρέπει οι σχετικοί φάκελοι να έχουν διαβιβασθεί στον Εισαγγελέα, αλλιώς είναι συνυπεύθυνος και θα αναζητεί, στο μέλλον, την ¨καλημέρα¨ κάθε έντιμου ανθρώπου.
Με διαβεβαίωσε ότι θα κινηθεί εντός τριμήνου. Θα δούμε!!!»