Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Το Μεσολόγγι γιόρτασε τον πολιούχο του Άγιο Σπυρίδωνα

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών κορυφώθηκαν σήμερα στο Μεσολόγγι, οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της, Άγιο Σπυρίδωνα. Μετά το τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό έγινε περιφορά της εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.



Στη λιτανεία της εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνα αλλά της αυτής της Παναγίας της Μυρτιώτισσας, επικεφαλής ήταν η Φιλαρμονική του δήμου Μεσολογγίου, ενώ τη συνόδευε τιμητικό άγημα με στρατιώτες από το 2/39 ΣΕ.


Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο βουλευτής, Παναγιώτης Κουρουπλής, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος, ο διοικητής του 2/39 ΣΕ Σχης (ΠΖ) κ. Παγουράς, ο αστυνομικός διευθυντής Αιτωλίας, Ταξίαρχος Αθ. Σπυρόπουλος, ο νεοεκλεγέντας δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης, ο πρωην βουλευτής Σπήλιος Λιβανός, οι πολιτευτές Γιώργος Παπαναστασίου και Έλενα Μάντζιου – Κοτρολού, ο αντινομάρχης Χρήστος Πετρόπουλος, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.