Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Με επιτυχία η ημεριδα του Λαογραφικού Συλλόγου Μεσολογγίου για τους νέους

Στα πλαίσια του Παγκόσμιου Έτους Νεολαίας, που άρχισε στις 12 Αυγούστου 2010 και τελειώνει στις 12 Αυγούστου 2011, ο Λαογραφικός -Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράς Πόλεως  Μεσολογγίου,  πρωτοστατώντας στα δρώμενα του τόπου μας, διοργάνωσε το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010, ημερίδα με θέμα  «ΠΑΙΔΙ-ΕΦΗΒΟΣ-ΝΕΟΣ».
Στη διοργάνωση της ημερίδας συμμετείχαν, η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, οι Δ/σεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, το Α.Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, η Αστυνομική Δ/νση Αιτωλίας και ο Σύλλογος Νεολαίας Μεσολογγίου. 
Ο πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου, Χρήστος Σιάσος, ανοίγωντας της εργασίες της ημερίδας, μεταξύ των άλλων σημείωσε: « …Στόχος και σκοπός μας είναι μέσα από τους καταξιωμένους, στο χώρο τους εισηγητές μας, να αναδείξουμε τα θέματα και τα προβλήματα των νέων μας και στη συνέχεια αυτά,  να γίνουν προτεραιότητα, ώστε να δρομολογηθούν θετικές εξελίξεις όπως, στην Εκπαίδευση, Απασχόληση, Υγεία, Καταπολέμηση της πείνας και της φτώχειας, χρήση ναρκωτικών, πλήρη συμμετοχή στην Κοινωνική ζωή και άλλα…



Η νέα γενιά πρέπει να συμμετέχει , να διεκδικεί να αναζητεί και να αναλαμβάνει καινοτόμες πρωτοβουλίες, να αγωνίζεται ενάντια στη φτώχεια και τον πόλεμο για να κατακτήσει τη δική της θέση μέσα στην κοινωνία… Το θέμα που σήμερα σας παρουσιάζουμε δεν μπορεί να εξαντληθεί μέσα σε τρείς η τέσσερες ώρες. Χρειάζεται χρόνος πολύς , χρειάζεται υπομονή μεγάλη… το σύνθημά μας μπορεί να είναι..   «ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ». 
Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά ο οποίος εξήρε τον Λαογραφικό Σύλλογο για την πρωτοβουλία που πήρε να διοργανώσει την εκδήλωση αυτή που έχει άμεση σχέση με την σημερινή αλλά και αυριανή νεολαία.
Ακολούθησαν οι εισηγητές με την σειρά του προγράμματος και ο καθένας μέσα από την επιστήμη και τη δράση  του ανέπτυξε το αντίστοιχο θέμα: Η κα Ζαίμη Ειρήνη, «Η εκπαίδευση στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία - Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στο σύγχρονο σχολείο», ο κος Μπαμπάνης Χριστόφορος, «Η εν τη Εκκλησία παιδαγωγία των νέων», ο κος Σταμάτης Βασίλης,  «Διαδίκτυο και παιδιά σχολικής & εφηβικής ηλικίας: Τι οφείλουν να γνωρίζουν οι γονείς»,η κα Τασούλη Σταυρούλα, «Νέοι & επαγγελματικός προσανατολισμός» , ο κος Βαγγέλης Πολίτης, «Η επαγγελματική προοπτική των πτυχιούχων Τ.Ε.Ι.», ο κος Παληκύρας Μιχάλης, «Οικογενειακός προγραμματισμός - Αντισύλληψη», η κα Μεταξιώτη Βασιλική, «Οι προσδοκίες των νέων του Μεσολογγίου για τον τόπο τους»,ο κος Μπεκατώρος Θωμάς, «Εγκληματικότητα των νέων», ο κος Ρεπάσος Γεράσιμος, «Η Ψυχική Υγεία των Νέων Ανθρώπων ως Ζήτημα Κοινωνικού Σχεδιασμού», την ημερίδα έκλισε ο κος Αυγουστάτος Γιάννης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα, «Οι νέοι του σήμερα… αξίες, αμφισβητήσεις και οράματα».   
Ακολούθησαν ευχαριστίες από τον Πρόεδρο του Συλλόγου και απονομή αναμνηστικών Διπλωμάτων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑΣ, οι Πανοσιολογιότατοι, π. Αναστάσιος Καντάνης και π. Μακάριος Αντωνόπουλος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αιτωλίας κ. Ιωάννης Σιάμος,  ο Πρόεδρος του Α.Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου κ. Βαγγέλης Πολίτης, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης Αιτωλ/νίας κ. Ιάκωβος Παλαιολόγος, ο Πρόεδρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας κ. Αθανάσιος Σπυρόπουλος ,η Πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Ροδάνθη Φλώρου, η Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου «Η ΒΑΡΑΣΟΒΑ» κ. Μαίρη Φιλιπποπούλου,ο Πρόεδρος Ιεροψαλτών « ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΣ ΑΝΘΙΜΟΣ» κ. Παναγιώτης Ρεπάσος, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και Φορέων της περιοχής, μέλη και φίλοι του Συλλόγου.