Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Με "φάουλ" η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου

Το δημοτικό συμβούλιο του νέου δήμου Μεσολογγίου στην πρώτη του συνεδρίαση

Χωρίς εκπλήξεις εκλέχτηκε χθες κατά την πανηγυρική του, πρώτη συνεδρίαση, το προεδρείο του νέου δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου, αλλά με ανοιχτό το ενδεχόμενο επανάληψης της διαδικασίας για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, λόγω μη τήρησης της σχετικής εγκυκλίου, από το νέο πρόεδρο του σώματος.
Πρόεδρος εκλέχτηκε με αυξημένη πλειοψηφία, ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Σπανός, αντιπρόεδρος, ο Αγαθάγγελος Κότσαλος από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και γραμματέας, ο Νίκος Γρίβας από την πλειοψηφία.
Στη συνέχεια έγιναν ψηφοφορίες για την ανάδειξη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.



Ο πρώτος "Καλλικρατικός" δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης
Ο τρόπος όμως που το προεδρείο δέχτηκε να γίνουν οι ψηφοφορίες θέτει ζήτημα νομιμότητας της διαδικασίας και κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει επανάληψη των ψηφοφοριών για την ανάδειξη των μελών των δυο επιτροπών. Κι αυτό γιατί παρά τις σαφείς οδηγίες του υπουργείου το προεδρείο δέχτηκε να τεθούν από την πλευρά της μειοψηφίας περισσότερες από τρεις υποψηφιότητες.
Στην Οικονομική Επιτροπής εξελέγησαν από την πλειοψηφία οι: Σπύρος Κουφός, Κώστας Καλτσούλας, Δημήτρης Κοταντάκης, Δημήτρης Καραδήμας και Βασίλης Κυτάγιας και από τη μειοψηφία οι: Σπύρος Βασιλείου, Χρήστος Παπανικολάου και Δημήτρης Λιαπίκος.
Στην επιτροπή ποιότητας ζωής εκλέχτηκαν  από την πλειοψηφία οι: Αριστείδης Καβάγιας, Γιάννης Μαστρανδρέου, Κώστας Πουλής και Γιώργος Κασσαβέτης και από τη μειοψηφία οι: Κώστας Κουτσοθεόδωρος, Δημήτρης Φλώρος και Δημοσθένης Τσοκάντας.