Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Τα ζητήματα των φωτοβολταϊκών και της ενίσχυσης πολιτιστικών δράσεων θέτει ο Α. Μακρυπίδης

Δυο σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία αναδεικνύει με αντίστοιχες ερωτήσεις ο βουλευτής, Ανδρέας Μακρυπίδης. Ζητήματα που άπτονται της αναπτυξιακής προοπτικής του νομού.
Συγκεκριμένα με τις ερωτήσεις του ο κ. Μακρυπίδης αναδεικνύει την άνιση μεταχείριση από το Υπουργείο Πολιτισμού και τη ΔΕΗ, σχετικά με την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και την έγκριση επενδύσεων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αντίστοιχα.
Κι αυτό γιατί με πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις για την ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στην απόφαση αυτή όμως δεν περιλαμβάνεται η Αιτωλοακαρνανία.
Για το άλλο θέμα, με απόφαση της ΔΕΗ σταμάτησε την υποβολή αιτήσεων από Αιτωλοακαρνάνες επενδυτές για τη δημιουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές (φωτοβολταϊκά κλπ.) παρά το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί.
Με ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις των αρμοδίων για τα δυο αυτά σημαντικά ζητήματα μιας και είναι προφανές ότι τέτοιες αποφάσεις επιτείνουν το αρνητικό κλίμα στην Αιτωλοακαρνανία και ταυτόχρονα αποδεικνύουν την αναντιστοιχία προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων.