Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Την πίτα τους "έκοψαν" οι δάσκαλοι του Μεσολογγίου


Ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων Μεσολογγίου Δ. Τσάμης χαιρετίζει την εκδήλωση. Δίπλα του ο δήμαρχος Μεσολογγίου Π. Κατσούλης

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Μεσολογγίου «Κωστής Παλαμάς» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στο Ραδιομέγαρο Μεσολογγίου. Εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας την πίτα ευλόγησε  ο Πρωτοσύγκελος π. Επιφάνιος Καραγεώργος.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τσάμης Δημήτρης ανέφερε ότι : «Σήμερα κυριαρχεί ο φόβος του Μνημονίου. Επικρατεί πρωτοφανής τρομοκρατία ότι τα χειρότερα έρχονται.
Ανάπτυξη δε βλέπουμε. Έχουμε αύξηση ανεργίας. Ως προς το θέμα του Μισθολογίου του κλάδου είμαστε τελευταίοι στα οικονομικά από 21 κλάδους εργαζομένων στα Δημόσιο.
Το Μισθολόγιο με αρχές είναι αδήριτη αναγκαιότητα. Όμως είναι δυνατόν να επιτρέψουμε με τα 1.000 ευρώ στο Νεοδιόριστο συνάδελφο να μας πάρουν κι άλλα ;
Η ελαστική εργασία είναι τεράστιο πρόβλημα. Για τις προσλήψεις το αίτημα πρέπει να είναι ότι όσοι φεύγουν τόσοι να προσλαμβάνονται. Ως προς τα ολοήμερα σχολεία η ΔΟΕ ανέθεσε στο ΙΠΕΜ να δει τι ισχύει σ` όλες τις χώρες του κόσμου και θα διεξαχθεί έρευνα για τη λειτουργία των 800 σχολείων ενιαίου αναμορφωμένου προγράμματος. (Χρειάζονται έρευνες και μελέτες για να έχουμε τεκμηριωμένα επιχειρήματα και όχι μόνον εμπειρική γνώση). Ως προς το ωράριο ζητάμε ενιαίο ωράριο Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης.


Κατάμεστη η αίθουσα του ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟΥ
Έχουμε το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα παραμένουν απλήρωτοι συνάδελφοι αναπληρωτές (όχι του ΕΣΠΑ) οι οποίοι έχουν προσληφθεί από το Νοέμβριο του 2010.
Εκκρεμεί η κάλυψη των 1.000 περίπου κενών που καταγράφονται στην Α/θμια Εκπαίδευση σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Δ.Ο.Ε. από τους Συλλόγους και τους αιρετούς.
Έχουμε ανύπαρκτη, στην ουσία, χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών και αδυναμία τους να καλύψουν ακόμη και τις στοιχειώδεις ανάγκες των σχολικών μονάδων.
Θα έχουμε συγχωνεύσεις – συνενώσεις σχολικών μονάδων που σχεδιάζονται από το Υπουργείο Παιδείας (σύμφωνα με τις διαστάσεις που το ίδιο έχει δώσει στο γεγονός) και που βρίσκουν απόλυτα αντίθετη την εκπαιδευτική κοινότητα, αφού ως μοναδικό τους αποτέλεσμα θα έχουν την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Έχουμε την διαφαινόμενη πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση του θεσμού της Μετεκπαίδευσης αντί για την επέκτασή της σε όλες τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών.
Έχουμε το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη και σήμερα 350 κενά Φυσικής Αγωγής (182 κατά το Υπουργείο) τα οποία δεν καλύπτονται ή, ακόμη χειρότερα, καλύπτονται από δασκάλους.
Οι «απαντήσεις» που δόθηκαν σε καμιά περίπτωση δεν ικανοποιούν την εκπαιδευτική κοινότητα.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει την παρελκυστική τακτική της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που αντί να δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα της εκπαίδευσης προχωρά σε λήψη επώδυνων αποφάσεων ερήμην του κλάδου.
Ο διευθυντής Αβθμιας Εκπ/σης Μ. Γκοργκόλης
απονέμει τιμητική πλακέτα στον προκάτοχό του Χρ. Παπατσίρο
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει πως δεν πρόκειται να ανεχθεί τον εμπαιγμό και ότι θα παλέψει με κάθε μέσον για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στις αμέσως επόμενες μέρες θα ανακοινώσει τον αγωνιστικό του σχεδιασμό και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε αγώνα για την προάσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.»
Στη συνέχεια τιμήθηκαν για την πολύχρονη προσφορά τους στην εκπαίδευση οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί του 2010 (που ανήκαν στο σύλλογο).
Στον πρώην Δ/ντή Εκπαίδευσης κ. Παπατσίρο Χρήστο απένειμε την τιμητική πλακέτα ο Δ/ντής Εκπαίδευσης Π.Ε. του Ν. Αιτ/νίας κ. Γκοργκόλης Συμεών.
Στον κ. Γιαννακογιώργο Χρήστο ο Προϊστάμενος του 1ου Γραφείου Π.Ε. Ν. Αιτ/νίας κ. Αναστασόπουλος Μαρίνος.
Στον κ. Γεωργίου Γεώργιο ο δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Κατσούλης Παναγιώτης.
Στην κ. Παπασπύρου Σπυριδούλα η Σχολική Σύμβουλος 8ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής του Νομού κ. Ζαΐμη Ειρήνη.
Στην κ. Ζαβιτσάνου Μαρία ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτ/νίας (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.Α.) κ. Σωτήρης Κωτσόπουλος.
Στην κ. Χαρμαντζή Σπυροδούλα η Πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου κ. Φλώρου Ρόζα.
Στην κ. Στέππα Κασσιανή ο Σχολικός Σύμβουλος 1ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού κ. Σωτηρακόπουλος Γεώργιος.
Η χορωδία μικρών παιδιών από το Αιτωλικό
υπό τη διεύθυνση του Τάκη μαστροσπύρου
Στον κ. Πέτρου Οδυσσέα ο Προϊστάμενος του Κέντρου Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης Υποστήριξης του Νομού (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) κ. Κολτσίδας Παναγιώτης.
Στην κ. Μπέλλου Σοφία ο Πρόεδρος των Διοικητικών Υπαλλήλων του ΑΤΕΙ Μεσολογγίου κ. Καρβέλης Σπύρος.
Στην κ. Κουτσοθόδωρου Γκόλφω ο αιρετός του ΠΥΣΠΕ Ν. Αιτ/νίας κ. Σκαρμούτσος Τάσος.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε εξαίρετο μουσικό πρόγραμμα για τους Τρεις Ιεράρχες από Χορωδία μαθητών Δημοτικών Σχολείων του Αιτωλικού υπό τη διεύθυνση του κ. Μαστροσπύρου Δημητρίου – Αριστοβούλου και των μουσικών Αθανασόπουλου Γεωργίου, Χατζητεγγελή Γεωργίου και Λιούλιου Γεωργίου.
Το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στην κ. Μπεκούλη Αριστέα, δασκάλα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιτωλικού που κέρδισε ένα λογοτεχνικό βιβλίο.
Μοιράστηκε στους εκπαιδευτικούς από το Σύλλογο το επιστημονικό βήμα του Δασκάλου που εκδίδεται από το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ / ΔΟΕ) και στα παιδιά δόθηκαν βιβλία.
Στο τέλος της εκδήλωσης που παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, αναφέρθηκε από τον πρόεδρο ότι η επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου προγραμματίζεται να είναι η διοργάνωση ημερίδας με θέμα : «Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό – Νέο Μισθολόγιο».