Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ν. Καραπάνος: "Δεν θα προσκυνήσουμε τους λογιστές του μνημονίου"



«Όχι σε περιθώρια συζήτησης για ενδεχόμενη συγχώνευση των ΕΠΑΛ Κατοχής και Μεσολογγίου και κατάργησης του γυμνασίου Γουριάς.
Σύσσωμη η τοπική αυτοδιοίκηση Μεσολογγίου και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νομού Αιτωλοακαρνανίας, θα πρέπει να αντισταθούν στην πρόταση του υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση των ΕΠΑΛ Κατοχής και Μεσολογγίου και την κατάργηση του Γυμνασίου Γουριάς.  Πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι δεν είμαστε υποζύγια της Τρόικα και δεν μπορούμε με δικαιολογίες που σχετίζονται με την οικονομική κρίση να τα ισοπεδώνουμε όλα.
Με το να κλείνουμε σχολεία δεν βοηθάμε στην ανάπτυξη του τόπου και της κοινωνίας μας. Αντιθέτως καταστρέφουμε ένα από τα πιο στοιχειώδη αγαθά που θα πρέπει να προσφέρουμε στα παιδιά μας, τη μάθηση και τη δυνατότητα να χτίσουμε τα θεμέλιά που χρειάζονται για να περάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν μπορούμε να εμπαίζουμε με την τύχη των παιδιών μας, τη στιγμή που ήδη έχει δρομολογηθεί  ανέγερση σχολικού κτιρίου στην Κατοχή προκειμένου να λειτουργήσει ένα υπερσύγχρονο ΕΠΑΛ.
Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουμε όλοι και να βοηθήσουμε σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, η οποία δεν είναι υπόθεση ετών είναι δεκαετιών, τα παιδιά μας και ο τομέας της εκπαίδευσης να μην αφεθεί έρμαιο των αποφάσεων των ξένων και ντόπιων κατεστημένων που κάνουν κουμάντο στη χώρα, από τη μέρα υπογραφής του μνημονίου.» σημείωσε σε δηλώσεις του ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Καραπάνος με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.