Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

"Ξεσηκωμός" στο Αγρίνιο κατά του αντικαπνιστικού νόμου


Με ανακοίνωσή του, το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης της «Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης, Αναψυχής και   Ψυχαγωγίας Αγρινίου» ζητά την αναστολή του αντικαπνιστικού νόμου, ενώ αναφέρεται και στην πρόσφατη κινητοποίηση του κλάδου στο Αγρίνιο στην οποία ήταν καθολική η συμμετοχή των επαγγελματιών του κλάδου.
Στην  ανακοίνωση σημειώνεται:
«Σήμερα (χθες)3/2/2011 πραγματοποιήθηκε η απεργία, που εξήγγειλε με απόφαση της η γενική συνέλευση του σώματος . Η επιτυχία  της απεργίας ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Μοναδική παραφωνία δυο  «συνάδελφοι» ιδιοκτήτες καφέ και 4 «συνάδελφοι» ιδιοκτήτες καφενείου, σε αντίθεση με ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ στο κέντρο της πόλης που αν και έχει  δηλώσει την επιχείρηση του ως «μη καπνίζοντες» έκλεισε το κατάστημα του σεβόμενος την απόφαση του συλλόγου.



Στη συνέχεια ,όπως είχε προγραμματιστεί  ,πραγματοποιήθηκε μια πρωτοφανής συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του δημαρχείου Αγρινίου , Την εκδήλωση παραβρέθηκαν εκατοντάδες  επαγγελματίες από όλο τον διευρυμένο δήμο , οι οποίοι έκλεισαν και τα καταστήματα τους , μαζί τους εργαζόμενοι , πελάτες αλλά και πολίτες ,και όλοι μαζί διακήρυξαν την αντίθεση τους στον κατασταλτικό νόμο για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους εστίασης και αναψυχής , ένα νόμο ο οποίος δεν προσφέρει την δυνατότητα επιλογής στους καπνιστές και μη καπνιστές και αποβάλει καθολικά τους καπνιστές ,σημειωτέων που αποτελούν την πλειοψηφία των καταστημάτων. Καθολικά οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν την αναστολή του νόμου.
Κατόπιν η συντονιστική επιτροπή ανέβηκε στο δημαρχείο με σκοπό την επίδοση του ψηφίσματος στον δήμαρχο , λόγο ανειλημμένων υποχρεώσεων  του δημάρχου  το ψήφισμα παρέλαβε ο αντιδήμαρχο κος Λαδάς Θεόδωρος .
Στη συνέχεια έγινε πορεία από το δημαρχείο  ως το επιμελητήριο για να επιδοθεί το ψήφισμα και στον πρόεδρο του επιμελητήριου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ

Στην αναμονή της καινούριας γενικής συνέλευσης τα μέλη της συντονιστικής επιτροπή:ς

α)συνεχίζουμε την  ενημέρωση των μελών και μη για ακόμα μεγαλύτερη διεύρυνση του συλλόγου με ακόμα μεγαλύτερη αποδοχή .

β) ενημερώνουμε τους αρμόδιους φορείς  - βουλευτές όπως αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση  .

Ευελπιστούμε ότι και μετά από την καταγραμμένη πλέον αντίδραση κοινωνική και κλαδική, οι αρμόδιοι  οφείλουν να ανοίξουν τα  μάτια και  τα αυτιά και να πράξουν το αυτονόητο.
Την αναστολή εφαρμογής του νόμου και την τροποποίηση του μέσα από ειλικρινή διάλογο όπου θα ληφθούνε υπ όψιν όλες οι συνιστώσες του θέματος.

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης
της Ένωσης Επαγγελματιών
Εστίασης, Αναψυχής και   Ψυχαγωγίας Αγρινίου»