Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Να υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις για το στρατόπεδο Μεσολογγίου και όχι "διαρροές"...


Να υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις ότι το 2/39ΣΕ θα συνεχίσει να δέχεται εκπαιδευτικές σειρές οπλιτών

Με βάση τα όσα υποστήριξε ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος για τις καταργήσεις των κέντρων νεοσυλλέκτων σε όλη τη χώρα γίνεται σαφές πλέον ότι για να έχει βάση ο καθησυχασμός της κοινής γνώμης του Μεσολογγίου - έτσι όπως επιχειρήθηκε από την περασμένη Δευτέρα, δηλαδή μέσω διαρροών στον τοπικό τύπο είτε από το δήμαρχο Μεσολογγίου είτε από συνεργάτες του υφυπουργού Περιβάλλοντος Θ. Μωραΐτη – θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη δέσμευση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας.
Και η δέσμευση δεν πρέπει είναι άλλη απ’ αυτή:  «Ότι το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου θα συνεχίσει να δέχεται εκπαιδευτικές σειρές οπλιτών (ΕΣΣΟ).» Τότε και μόνο τότε θα έχει βάση αυτός ο καθησυχασμός.
Κι αυτό διότι μπορεί να μην υπάρξει απόφαση για κατάργηση του 2/39ΣΕ, αλλά κάλλιστα μπορεί να σταματήσει το 2/39ΣΕ να δέχεται εκπαιδευτικές σειρές στρατευσίμων με ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των μόνιμων στελεχών, κάτι που πρακτικά σημαίνει την κατάργησή του.  
Ως MessolonghiNews επισημαίνουμε αυτό το κομβικό σημείο του ζητήματος που έχει ανακύψει καθώς θεωρούμε ότι δύσκολα μπορεί να ανατραπεί αυτή η απόφαση, αφού αντί για συντονισμένη αντίδραση από τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής διακρίνουμε, ένα «άγχος» για την προστασία των κυβερνώντων.


ΥΓ. Και το «δυστύχημα» είναι ότι ανάμεσα στους «πρόθυμους» είναι και πολλοί που στο παρελθόν ξιφουλκούσαν κατά «δικαίων και αδίκων»...