Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ο Γιάννης Σιάμος νέος "περιφερειάρχης" της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτ. Ελλάδα




Τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ΕΛ.ΑΣ. υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Σιάμος. Ο κ. Σιάμος πριν την προαγωγή του στο βαθμό του ταξιάρχου της ΕΛ.ΑΣ. υπηρετούσε στη θέση του υποδιευθυντή της αστυνομικής διεύθυνσης Αιτωλίας στο Μεσολόγγι και θεωρείται ένας έμπειρος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., αφού για χρόνια ήταν διευθυντής Ασφαλείας Αγρινίου, ενώ έχει διατελέσει και αστυνομικός διευθυντής Κεφαλληνίας με αξιοσημείωτες επιτυχίες στο ενεργητικό του.
Αναφορικά με τις πρόσφατες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. στο βαθμό του ταξιάρχου προήχθησαν τέσσερις Αιτωλοακαρνάνες αξιωματικοί και συγκεκριμένα πλην του κ. Σιάμου, ο κ. Γιώργος Σαλαμούρας από τη Ναυπακτία, ο κ. Γιώργος Κολονέλλος (σ.σ. αστυνομικός διευθυντής Ακαρνανίας) από το Αγρίνιο και ο κ. Θουκυδίδης Σακαρέλος από το Μεσολόγγι, στους οποίους και ανατέθηκαν νευραλγικές θέσεις.
Επίσης αποστρατεύτηκε ο μέχρι πρότινος αστυνομικός διευθυντής Αιτωλίας, ταξίαρχος, Θανάσης Σπυρόπουλος και στη θέση ορίστηκε ο αστυνομικός διευθυντής, Κώστας Κυριακόπουλος που υπηρετούσε στην Πάτρα.
Στη δήλωσή του ο κ. Σιάμος τονίζει:
«Μετά από σχετική απόφαση της Ηγεσίας του Σώματος, την οποία οφείλω να ευχαριστήσω για την τιμητική για εμένα επιλογή της, αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.


Αναλαμβάνω τα καθήκοντά μου έχοντας απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης, αλλά και των υποχρεώσεων που φέρει η θέση αυτή.
Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου με τον καλύτερο τρόπο.
Γνωρίζω ότι οι απαιτήσεις  είναι πολλές. Οι προκλήσεις ιστορικές. Σε μια κρίσιμη καμπή για τη Χώρα μας, σ’ ένα περιβάλλον ασφάλειας ρευστό και απρόβλεπτο, όπου όλα αλλάζουν με πρωτόγνωρη ταχύτητα.
Στις ανάγκες αυτού ακριβώς του νέου περιβάλλοντος, όπου η αξιοπιστία, η αποτελεσματικότητα, η  ευελιξία και η συνεργασία αποτελούν βασικά ζητούμενα, καλούμαστε ως Αστυνομία να ανταποκριθούμε και να πείσουμε τον πολίτη, με την συμπεριφορά μας και την αποτελεσματική μας δράση, ότι είμαστε δίπλα του, εγγυητές της ζωής και της περιουσίας του, θεματοφύλακες των δικαιωμάτων του.
Αυτό είναι το στοίχημά μας. Γιατί ο πολίτης θα μας κρίνει από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα καθημερινά προβλήματά του.
Με γνώμονα τα παραπάνω, η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος, έχει θέσει τους στόχους και τις προτεραιότητες, τους οποίους οφείλουμε να επιτύχουμε με απώτερο σκοπό την εμπέδωση μιας αμοιβαίας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και Αστυνομίας.
Η σημερινή Αστυνομία οφείλει καθημερινά να επιβεβαιώνει τόσο το κοινωνικό της πρόσωπο, όσο και την κοινωνική της ευαισθησία. Καθημερινά δίνουμε εξετάσεις. Ίσως ορισμένοι να αμφισβητήσουν την ικανότητά μας να τα καταφέρουμε, καθώς και τις προθέσεις μας. Οι περισσότεροι όμως πιστεύουν στην προσπάθεια, στην αποφασιστικότητα και στην αποτελεσματικότητά μας.
Οι πολίτες για εμάς είναι οι πιο σημαντικοί συμπαραστάτες μας, ώστε απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις να εδραιώσουμε το αίσθημα ασφάλειας στις πόλεις και στα χωριά, στις γειτονιές και στην ύπαιθρο, στο δρόμο και στο Σχολείο, όπου υπάρχει ανάγκη.
Κάθε ημέρα θα δίνουμε εξετάσεις, προσβλέποντας στην αυστηρή αλλά καλόπιστη κριτική τόσο από τους πολίτες, όσο και από τα Μ.Μ.Ε.» κατέληξε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Σιάμος.