Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Το Planetbook παρουσιάστηκε σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο


Με επιτυχία υλοποιήθηκαν στις 14 και 15 Μαρτίου στη Ναύπακτο και στο Μεσολόγγι εκδηλώσεις στο πλαίσιο των οποίων παρουσιάστηκε το επιτραπέζιο παιχνίδι Planetbook.
Στις  14 Μαρτίου στο πλαίσιο σεμιναρίου που διοργάνωσε η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Δ/νση Νομού Αιτωλοακαρνανίας, η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Πράσινο+Μπλε και το Κύτταρο Εναλακτικών Αναζητήσεων Νέων (Κ.Ε.Α.Ν.), στο 2ο ΔΣ Ναυπάκτου με τίτλο : "Ανθρώπινα δικαιώματα - Δικαίωμα στη γνώση" παρουσιάστηκαν στους εκπαιδευτικούς εισηγήσεις απο τους υπευθύνους περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Δ/νσης, Θεόδωρο Τσιλίκα και Παύλο Καλογερά αντίστοιχα, εισηγήσεις με θέμα " Δίκαιο, δικαίωμα, δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης" και "Περιβάλλον, Οικοσυστήματα και ανθρώπινα δικαιώματα", αντίστοιχα.



Ο υπεύθυνος συντονισμού δράσεων της ΜΚΟ Πράσινο+Μπλε , Τάσος Ξύδης αναφέρθηκε στην εισηγησή του για τον " Εθελοντισμό και τοπική κοινωνία", ενώ κλείνοντας εκπρόσωπος του Κ.Ε.Α.Ν. Γιώργος Μπαλλής παρουσίασε στους εκπαιδευτικούς το επιτραπέζιο περιβαλλοντικό παιχνίδι Planetbook. 
Στο σεμινάριο χαιρετισμούς απεύθυναν ο αντιδήμαρχος Δήμου Ναυπακτίας κος Σταυρόπουλος και ο Δντής του 2ου  ΔΣ Ναυπάκτου κος Παναγιωτόπουλος ως οικοδεσπότης. Planetbook μοιράστηκαν σε όλους τους εκπαιδευτικούς που ήταν παρόντες.
Στις 15 Μαρτίου στο κλειστό Γήπεδο μπάσκετ του Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τους μαθητές των περιβαλλοντικών ομάδων των  γυμνασίων Αιτωλικού και Ευηνοχωρίου με τίτλο « Το κλίμα είναι στο χέρι σου ». 
Την εκδήλωση διοργάνωσε η  Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Πράσινο + Μπλε, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας και το Κ.Ε.Α.Ν. 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έγινε προβολή της κινηματογραφικής ταινίας περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος της Walt Disney « Wall–e »,Εκπρόσωπος του Κ.Ε.Α.Ν. (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων)  παρουσίασε το πρώτο περιβαλλοντικό επιτραπέζιο παιχνίδι Planetbook. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν πάνω στο επιδαπέδιο Planetbook των 36 τ.μ.
Το Planetbook δημιουργήθηκε από το Κ.Ε.Α.Ν. με τη στήριξη της Vodafone και τη συμμετοχή των περιβαλλοντικών οργανώσεων Greenpeace, WWF, ΑΡΧΕΛΩΝ, Μεσόγειος SOS, ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Ορνιθολογική και Ευρωπαϊκή Έκφραση.
Το Planetbook απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε μεγάλους και έχει στόχο να εκπαιδεύσει και να καλλιεργήσει την ευαισθησία όλων μας σε περιβαλλοντικά θέματα συνδυάζοντας με δημιουργικό τρόπο την περιβαλλοντική εκπαίδευση με την ψυχαγωγία.
Η συμμετοχή της Vodafone στη δημιουργία του Planetbook υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του πολυδιάστατου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει, με κύριους άξονες την περιβαλλοντική διαχείριση και την ανάπτυξη και επιμόρφωση των παιδιών.  
Η συμμετοχή των μαθητών στην εκδήλωση ήταν ενθουσιώδης,  αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, ότι οι νέοι μπορούν να είναι πρωτοπόροι σε δράσεις που αφορούν το περιβάλλον. 
Ο υπεύθυνος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Δνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας  κος Παύλος Καλογεράς, αναφέρθηκε στη σημασία ευαισθητοποίησης των μαθητών σε περιβαλλοντικά θέματα και στην ανάγκη υλοποίησης αντίστοιχων εκδηλώσεων.
Ο υπεύθυνος συντονισμού δράσεων της ΜΚΟ Πράσινο+Μπλε κος Τάσος Ξύδης, ευχαρίστησε μαθητές και εκπαιδευτικούς  για την παρουσία τους αλλά και την ενθουσιώδη συμμετοχή τους. Στο τέλος της εκδήλωσης, μοιράστηκαν επιτραπέζια παιχνίδια Planetbook  σε κάθε σχολείο.