Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Και "εκ των έσω" αμαύρωση του κύρους του Μεσολογγίου


Κύριε δήμαρχε σας απευθύνουμε ύστατη έκκληση να ανακαλέσετε στην τάξη τον ή τους κακούς σας, συμβούλους επί των πολιτιστικών και να αναθεωρήσετε την απόφασή σας για αποκλεισμούς.

«Αίσθηση έχει προκαλέσει η απαίτηση του δήμου Μεσολογγίου, οι Φιλαρμονικές που θα συμμετάσχουν στις Γιορτές Εξόδου, να μην υπερβαίνουν τα 50 άτομα. Η Φιλαρμονική του Αγρινίου, θα συμμετέχει αισθητά μειωμένη…
Επικαλούμενη οικονομικούς λόγους, η δημοτική αρχή του Μεσολογγίου, απέστειλε πρόσφατα έγγραφο, καλώντας τις Φιλαρμονικές που συμμετέχουν στις Γιορτές Εξόδου, να έχουν μικρό αριθμό μελών, που να μην υπερβαίνει τα 50 άτομα. Το θέμα, προκάλεσε αίσθηση και αντιδράσεις, αφού μεγάλες Φιλαρμονικές, θα ήταν υποχρεωμένες να συμμετέχουν με δραστική μείωση μελών και αμφίβολο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλες Φιλαρμονικές αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν, όπως αυτή της Λαμίας και της Κέρκυρας, που μαζί με του Αγρίνιου, ήταν από τις πλέον άρτιες και εντυπωσιακές στην πομπή προς τον Κήπο των Ηρώων. Άλλωστε, πρόκειται για σχήματα καταξιωμένα πανελλαδικά και όχι μόνον.
Στο Αγρίνιο, αποφασίστηκε τελικά, να υπάρξει έστω κι έτσι, η συμμετοχή της Φιλαρμονικής στις Γιορτές, με το σκεπτικό πως η πόλη πρέπει να εκπροσωπηθεί και να τιμήσει την Έξοδο, χωρίς να δημιουργηθούν επιπλέον αρνητικές εντυπώσεις, που έχουν προκληθεί από άλλα ζητήματα, όπως πχ το εφετείο κλπ. Αυτό που απασχολεί τώρα τους υπεύθυνους της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Αγρινίου, είναι να εξασφαλιστεί ένα καλό αποτέλεσμα, όσο αυτό είναι δυνατόν, αφού είναι γνωστό ότι στο σύνολό της, υπερβαίνει τα 150 άτομα.
Πάντως η επίκληση του οικονομικού, για το Αγρίνιο τουλάχιστον δεν ισχύει, αφού η Δημοτική Φιλαρμονική, καλύπτει μόνη της τα όποια έξοδα συμμετοχής στις Γιορτές Εξόδου. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως κάποιοι στο Μεσολόγγι, θέλουν απλά να «κοντύνουν» μεγάλες και καταξιωμένες Φιλαρμονικές, ώστε να αποφευχθούν οι όποιες συγκρίσεις, που μοιραία μπορεί να γίνουν…»
Είναι το ρεπορτάζ του Agriniopress.gr αναφορικά με την «πρόσκληση» στην φιλαρμονική του δήμου Αγρινίου για τη συμμετοχή της στις Γιορτές Εξόδου στο Μεσολόγγι.
Αναμφίβολα η «πρόσκληση» αυτή αποτελεί μνημείο εμπάθειας από αυτούς που τη συνέταξαν και την απέστειλαν που προσβάλλει ανεπανόρθωτα το κύρος της πόλης του Μεσολογγίου.
Πρόκειται για «πρόσκληση» που συντάχτηκε από ανθρώπους που θέλουν να λέγονται άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού και οι οποίοι δυστυχώς για να επιβληθούν μετέρχονται τέτοιες πρακτικές.
Πρόκειται για τους ανθρώπους που πάντα «θριαμβεύουν» με  ίντριγκες και αποκλεισμούς.
Είναι άνθρωποι που για το «εγώ» τους γίνονται αδίστακτοι και επικίνδυνοι.
Ως MessolonghiNews απευθύνουμε έκκληση στο δήμαρχο Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη να απομονώσει και να απομακρύνει τώρα αυτούς ή αυτόν που τον οδήγησαν σε αυτό το λάθος αλλιώς, στη συνείδησή μας θα καταστεί όμοιός τους.

Για το MessolonghiNews
Δημήτρης Μαλαβέτας

ΥΓ. τα παραπάνω ισχύουν και για τον επιπρόσθετο λόγο του αποκλεισμού της νεοσύστατης φιλαρμονικής «Ι. Ρωγών» από την πομπή.