Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

"Μήνυμα αντίστασης" από τους μαθητές των Λυκείων του Μεσολογγίου




Την Κυριακή το πρωί βραβεύτηκαν  οι μαθητές των Λυκείων του Μεσολογγίου που διακρίθηκαν  στο διαγωνισμό πραγματείας με θέμα: «Το διαχρονικό μήνυμα των Ελεύθερων Πολιορκημένων», που προκήρυξαν τα «Εκπαιδευτήρια Γείτονα» στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιούν «Οι νέοι γράφουν για τους ιστορικούς τους τόπους», η υλοποίηση του οποίου ξεκίνησε από το Μεσολόγγι.
Της απονομής των βραβείων στους μαθητές προηγήθηκαν επίκαιρες ομιλίες από τους διακεκριμένους πανεπιστημιακούς, Βασίλη Καραποστόλη και Αντώνη Μακρυδημήτρη, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης και ο γενικός διευθυντής των «Εκπαιδευτηρίων Γείτονα», Ελευθέριος Γείτονας.
Ο συντονιστής του προγράμματος των εκπαιδευτηρίων, Παναγιώτης Μανιώτης παρουσίασε τις βασικές αρχές και τη φιλοσοφία του διαγωνισμού καθώς και την έκδοση με τις πραγματείες που διακρίθηκαν. Μια έκδοση η οποία κυριολεκτικά αναμένεται να αποτελέσει ένα χρηστικό «εργαλείο» για τη μελέτη της θυσίας των Ελευθερων Πολιορκημένων.
Φυσικά τις εντυπώσεις από τη χθεσινή εκδήλωση «έκλεψε» ο πρωτεύσας στο διαγωνισμό Παύλος Τριανταφύλλου με τη γεμάτη μηνύματα, ομιλία του (διαβάστε εδώ).
Στο διαγωνισμό διακρίθηκαν οι εξής μαθητές:΅



Α. Βραβευθέντες (με σειρά επιτυχίας)
Τριανταφύλλου Παύλος (2.000 ευρώ)
Γκανιάτσος Γιάννης & Αλεξανδρής Σταύρος (1.500 ευρώ)
Κάππα Παρασκευή & Γιαγή Ελευθερία (1.200 ευρώ)
Πετροπούλου Ζωή (700 ευρώ)
Νούλα Μαρία – Ρόμπολας Ιωάννης (600 ευρώ)

Β. Διακριθέντες (με αλφαβητική σειρά)
Γκούβας Γεράσιμος
Κατσάμπαλος Ηλίας
Κονδραλής Θεοφάνης
Λύρου Λαμπρινή & Λύτρα Ευαγγελία & Νίτσα Ευαγγελία
Πασπαλιάρης Χρήστος
Σαρτζής Γιώργος
Σκληρού Έφη
Στρωματιά Καλλιόπη
Τσιγγερίδης Ευθύμιος
Τσώτα Μαρία