Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Διαμαρτυρία του Πανελληνίου Συλλόγου αρχιμουσικών για το "ψαλίδι" στις φιλαρμονικές


Με επιστολή του  ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αρχιμουσικών ΟΤΑ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του προς το δήμο Μεσολογγίου για την απόφαση της επιτροπής των γιορτών της εξόδου να θέσει όριο στον αριθμό των μελών (50) στις φιλαρμονικές που συμμετέχουν στην πομπή της εικόνας της Εξόδου.
Το ΔΣ θέτει σειρά ερωτημάτων για την απόφαση αυτή επιχειρηματολογώντας τεκμηριωμένα για το λάθος της.
Συγκεκριμένα στην επιστολή τονίζεται
«Κύριε Δήμαρχε,
Κυρίες και κύριοι της επιτροπής διοργάνωσης των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εξόδου του Μεσολογγίου, με μεγάλη μας λύπη λάβαμε ενστάσεις διαμαρτυρίας από πολλές φιλαρμονικές για το νέο μέτρο (όρο) που για πρώτη φορά στα χρονικά του συγκεκριμένου Εθνικού Εορτασμού «ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ» προσπαθείτε να επιβάλλετε, δηλαδή ότι καμία φιλαρμονική δεν πρέπει να υπερβαίνει τα πενήντα (50) μέλη μουσικών.


Κύριοι, το να συμμετάσχει κάποια φιλαρμονική και οποιοδήποτε άλλο τμήμα σε αυτόν τον εορτασμό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ως Έλληνες!!
Είναι χρέος μας προς όλους αυτούς που με το αίμα τους που έχυσαν σήμερα εμείς ζούμε ελεύθεροι!
Είναι τιμή για όλους τους Έλληνες να συμμετάσχουν σε αυτές τις εκδηλώσεις!
Είναι χρέος όλων των Δήμων της Ελλάδας να στέλνουν τμήματα και να λαμβάνουν μέρος σε αυτές τις εκδηλώσεις μνήμης ώστε να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουν οι μικρότεροι.
Κύριοι, μία φιλαρμονική δεν είναι στρατιωτικό τμήμα για να στέλνουμε ότι νομίζει ο εκάστοτε στρατιωτικός.
Η φιλαρμονική που διαθέτει ο κάθε ήμος όπως άλλωστε και εσείς, δεν μπορεί να την διασπάει για τους παρακάτω λόγους:
1) Ποιος θα πει σε κάποιον μουσικό να μην είναι στο τμήμα, οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες.
2) Αλλάζει το άρτιο ακουστικό αποτέλεσμα και αλλοιώνει το πραγματικό πρόσωπο της μπάντας.
3) Είναι αντισυναδελφικό, ρατσιστικό και αντιπαιδαγωγικό στο πως θα γίνει ο διαχωρισμός των επιπλέον μουσικών.
4)Το όριο αυτό που θέτετε δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία των φιλαρμονικών με κινδύνους έως και διάλυση της φιλαρμονικής. Για το λόγο αυτό σας καλούμε να έρθετε στη θέση μας ως Αρχιμουσικοί ΕΣΕΙΣ και ως μουσικοί τα παιδιά ΣΑΣ και πέστε μας, ποιο παιδί σας θα επιλέγατε να μην λάβει μέρος σε μία γιορτή που το περιμένει καιρό τώρα????
Κύριοι,
Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η απόφασή σας δεν είχε σκοπό να φέρει σε τόσο μεγάλη αναταραχή τις φιλαρμονικές αλλά ίσως να ήταν ένα μέτρο οικονομικό για τις δύσκολες ημέρες που περνάει η Χώρα μας με την οικονομική κρίση ώστε να πέσει το κόστος της μεγάλης και λαμπρής εκδήλωσης.
Το όριο μπορεί να τεθεί στις φιλαρμονικές που καλύπτετε εσείς τη φιλοξενία και όχι να ισχύει για τις φιλαρμονικές που καλύπτουν τα έξοδα από ιδίους πόρους. Σας προτρέπουμε να λάβετε σοβαρά υπόψη τις επισημάνσεις μας προκειμένου να υπάρχει η καλή διάθεση από τις φιλαρμονικές όλης της Χώρας που επιθυμούν να τιμήσουν τη θυσία των Ηρώων της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.
Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.
Ο Γ. Γραμματέας ΠΑ.ΣΥ.Δ .Α.Υ.Φ.Ο.-Ο.Τ.Α.     
Μίλτος Πολυχρονίδης          

Ο Πρόεδρος ΠΑ.ΣΥ.Δ .Α.Υ.Φ.Ο.-Ο.Τ.Α.
Ευστάθιος Αρβανίτης»