Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Πλημμύρισε με ποδήλατα το Μεσολόγγι





Για ακόμη μια φορά οι φίλοι του ποδηλάτου στο Μεσολόγγι είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τους κορυφαίους του αθλήματος καθώς χθες και σήμερα το Μεσολόγγι κατέστη σημείο αναφοράς του 17ου Διεθνή Γύρου Ελλάδας.
Χθες το απόγευμα στο Μεσολόγγι έγινε ο τερματισμός του 2ου ΕΤΑΠ, ενώ σήμερα το μεσημέρι οι ποδηλάτες ξεκίνησαν για το πιο δύσκολο και επίπονο κομμάτι του αγώνα κατευθυνόμενοι στους Δελφούς.
«Ήταν μια ευτυχής συγκυρία να συνδυάζεται ο 17ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας με τις εκδηλώσεις της εξόδου. Εμείς (ως δήμος) αποδεχτήκαμε την πρόταση της ομοσπονδίας, εντάξαμε αυτό το παγκόσμιο αθλητικό στις γιορτές της εξόδου και σήμερα στην πόλη των ελεύθερων πολιορκημένων, που εκτός των άλλων -λόγω μορφολογίας- είμαστε και πόλη του ποδηλάτου, φιλοξενούμε αυτό το μέρος του Ποδηλατικού Γύρου. Χαιρόμαστε που είναι μαζί μας όλοι αυτοί οι αθλητές και ελπίζουμε και σε μια μελλοντική συνεργασία μαζί τους» σημείωσε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης υποδεχόμενος του αθλητές.

Ο Γιάννης Ταμουρίδης ήταν ο πρωταγωνιστής της δεύτερης ημέρας του 17ου Διεθνή Γύρου Ελλάδας.



Ο 30χρονος πρωταθλητής Ελλάδας και κυπελλούχος κόσμου στο αγώνισμα των πόντων, που ηγείται της ελληνικής επαγγελματικής ομάδας SP Tableware , ήταν ο θριαμβευτής του ατομικού χρονομέτρου το πρωί στην Πρέβεζα με χρόνο 26’.27’’, και πήρε τη γαλάζια φανέλα του προπορευόμενου αθλητή στον αγώνα την οποία διατήρησε μετά το τέλος του 2ου Ετάπ από την Πρέβεζα στο Μεσολόγγι απόστασης 118 χλμ.
Με δυνατό αέρα και πολλές επιθέσεις από τις ομάδες, ο Ταμουρίδης έμεινε στην αρχή πίσω, αλλά στα τελευταία χλμ , κέρδισε έδαφος και έπιασε τους δυνατούς Γερμανούς της NSP που είχαν αποσπαστεί και έτσι κράτησε τη διαφορά και διατήρησε τη γαλάζια φανέλα τερματίζοντας στην 9η θέση.
O συνολικός χρόνος του προπορευόμενου Γιάννη Ταμουρίδη είναι 6 ώρες, 32.46
Δεύτερος στη γενική με 11 δευτερόλεπτα διαφορά βρίσκεται ο Στέφαν Σάφερ της Γερμανικής LKT-BRANDENBURG, ενώ στην τρίτη θέση με 44 δευτερόλεπτα από τον πρώτο βρίσκεται ο Μάρκους Φότεν της NSP.
Νικητής του ετάπ ήταν ο Σέρβος Ζόλτ Ντέρ της Εθνικής ομάδας Σερβίας ο οποίος τερμάτισε σε χρόνο 2.34.39
Οι φανέλες του σπριντ ανάβασης και του σπριντ ευθείας δεν άλλαξαν κάτοχο μετά το δεύτερο ετάπ. Ο Περικλής Ηλίας κρατά το σπριντ βουνού με 7 πόντους, ενώ ο Σλοβένος Ντιν Ποντγκόρνικ της Τουρκικής Μανίσασπορ κρατά το σπριντ ευθείας με 8 πόντους.

Εκκίνηση από το Μεσολόγγι
Σήμερα Παρασκευή το 3ο Ετάπ του 17ου Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας (Δ.Π.Γ.Ε) θα διεξαχθεί σε απόσταση 141,8 χλμ στην απόσταση από το Μεσολόγγι έως τους Δελφούς. Πρόκειται για το δυσκολότερο σκέλος του Δ.Π.Γ.Ε αφού υπάρχει ποικιλομορφία υψομετρικών με μεγάλα ανηφορικά τμήματα στα οποία θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους οι ποδηλάτες. Στο ετάπ υπάρχουν 3 σπρίντ ανάβασης και δύο σπριντ ευθείας. Η εκκίνηση δόθηκε από το δήμαρχο Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη και ο τερματισμός έγινε πριν από λίγο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Γιάννης Ταμουρίδης: «Τα δύσκολα για εμάς ξεκίνησαν ήδη, από το μεσημέρι και μετά, από τη στιγμή που πήραμε τη φανέλα. Φάνηκε αυτό από την αρχή του σημερινού (14/04) ετάπ, όπου ήδη κάποιοι αθλητές μας επιτέθηκαν. Οι Γερμανοί είδαν ότι τα τελευταία χιλιόμετρα αρχίσαμε να κουραζόμασταν, το εκμεταλλεύτηκαν, συν το γεγονός ότι στα τελευταία χιλιόμετρα άρχισε να φυσάει πλάγια. Μας πέτυχαν σε ένα αδύναμο σημείο, μπήκαν μπροστά και έσπασαν το γκρουπ. Κατάφερα τελευταία στιγμή να μπω μαζί τους και να μην χάσω πολύτιμα δευτερόλεπτα για τη γενική κατάταξη».
Πολυχρόνης Τζωρτζάκης: «Στόχος της ελληνικής εθνικής ομάδας είναι πάντα να πρωταγωνιστεί. Το ετάπ σήμερα (14/04) ήταν πολύ δύσκολο , καθώς ήταν διπλό (και πρωί και απόγευμα). Σίγουρα η κούραση είναι μεγάλη. Ελπίζουμε αύριο (15/04) στους Δελφούς να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και να φτάσουμε στην Αθήνα όπως πραγματικά θέλουμε».
Λάμπρος Βασιλόπουλος, τιμ μάνατζερ της Εθνικής ομάδας: «Κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια, παρά το γεγονός ότι τα χαρακτηριστικά μας δεν είναι και τα καλύτερα γι’ αυτόν τον αγώνα. Δυστυχώς είχαμε την πτώση του Πολυδωρόπουλου, που είναι χρήσιμος αθλητής για την περαιτέρω συνέχεια του αγώνα. Πιστεύω ότι θα το ξεπεράσουμε και αύριο (15/04) πιστεύω ότι θα καλύψουμε ένα πολύ σημαντικό έδαφος που χάσαμε
Γιώργος Κατσέλης, ομοσπονδιακός προπονητής: «Ατυχίες συμβαίνουν (για το ατύχημα του Πολυδωρόπουλου), αλλά βλέπουμε ότι η εθνική ομάδα ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη για τον αγώνα και ακολουθεί πολύ σωστή τακτική και μέχρι στιγμής έχουν κάνει πολύ καλή εμφάνιση. Το σημαντικό είναι πως λαμβάνουν μέρος σε μια διοργάνωση με επαγγελματίες πάρα πολύ υψηλού επιπέδου».
Θανάσης Τερζής πρόεδρος Ε.ΟΠ : «Ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία και το δεύτερο ετάπ, το οποίο ήταν συναρπαστικό, σε μια ωραία διαδρομή. Πιστεύω ότι οργανωτικά ο Γύρος πάει πάρα πολύ καλά και ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί πολύ καλά ως διοργάνωση, έτσι ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα που προσδοκούμε».
Χριστίνα Σταρακά, διευθύντρια Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μεσολογγίου: «Η δυναμική που βγάζει η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, όλοι εμείς που είμαστε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προσφέρουμε ουσιαστική στήριξη στις δράσεις της. Η τράπεζα από τη θέση του χορηγού και ολόκληρο το ανθρώπινο δυναμικό της βρίσκονται στη διάθεση της ομοσπονδίας, όχι μόνο για την οικονομική στήριξη του προγράμματός της, αλλά και για την έμπρακτη στήριξη του αθλητισμού, με πραγματικό ενδιαφέρον που στηρίζουμε από κοινού.»