Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Για να μη ζητάμε πάντα τα "ρέστα" από το δήμο...


«Εικόνες ...απίστευτης ομορφιάς δίπλα στον Βιολογικό και στον δρόμο για το Τ.Ε.Ι.!!! Οι εκατοντάδες ξένοι επισκέπτες, οι γονείς και συγγενείς των σπουδαστών που παρίστανται στις τελετές απονομής πτυχίων στο Τ.Ε.Ι. αυτές τις μέρες και θέλουν να θαυμάσουν τις ομορφιές της πόλης μας, σίγουρα θα μένουν με ...ανοιχτό το στόμα!!! Τα σχόλια δικά σας???» είναι το σχόλιο αναγνώστη μας σχετικά με την πραγματικά απογοητευτική εικόνα της περιοχής μεταξύ του ΤΕΙ Μεσολογγίου και της ανατολικής πλευράς της πόλης.
Είναι μια εικόνα που κυριολεκτικά αποτελεί «ανοιχτή πληγή» για το Μεσολόγγι θα συμπληρώσουμε εμείς.
Θεωρούμε ότι θα πρέπει άμεσα να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να δοθεί ριζική λύση στο πρόβλημα αφού στο πρόσφατο παρελθόν μπορεί να είχαν γίνει ενέργειες περιορισμού της ανεξέλεγκτης απόρριψης πάσης φύσεως απορριμμάτων, μπαζών κλπ. Χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Και στις πρωτοβουλίες αυτές φυσικά πρωταγωνιστικό ρόλο πρέπει να έχει ο δήμος Μεσολογγίου αλλά απαιτείται η ενεργός συμμετοχή αυτών που ανήκουν οι ιδιοκτησίες που έχουν μετατραπεί σε χωματερές και κυρίως της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα θα πρέπει να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την οριοθέτηση του συνδετήριου  δρόμου με το ΤΕΙ, ο οποίος και θα πρέπει να αποκτήσει περίφραξη.
Έτσι αν συμβούν τα παραπάνω και με στοιχειώδη αστυνόμευση στη συνέχεια  του χώρου πιστεύουμε ότι αυτές οι εικόνες θα αποτελέσουν για πάντα παρελθόν.



Τέλος θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι από πλευράς δήμου θα πρέπει να διεκδικηθεί με κάθε τρόπο η ανάληψη του κόστους της καθαριότητας των εκτάσεων που βρίσκονται περιμετρικά της πόλης του Μεσολογγίου από αυτούς στους οποίους αυτές ανήκουν δηλαδή θα πρέπει επιτέλους η Κτηματική Υπηρεσία και το Λιμενικό Ταμείο να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Κι αυτό διότι δεν μπορεί από την μια να επιρρίπτονται διαχρονικά ευθύνες στο δήμο για πλημμελή καθαριότητα στους χώρους αυτούς και από την άλλη, όταν ζητούνται οι χώροι αυτοί  από το δήμο για αξιοποίηση να «μπαίνει» απαγορευτικό…  (πχ. Αθλητικό κέντρο στο λιμάνι).

Δ.Μ.