Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ιδιαίτερη βαρύτητα από την Περιφέρεια Δυτική Ελλάδας στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση


Με δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες (Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας) θα τιμήσει φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Ήδη με εντολή του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα εκπονείται από τους τρεις Αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρη Αλεξόπουλο, Βασίλη Αντωνόπουλο και Χαράλαμπο Καφύρα πρόγραμμα κατά τόπους δράσεων με στόχο το μήνυμα της προστασίας του Περιβάλλοντος ν’ αποκτήσει φέτος πρακτική αξία, με την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων πολιτών.
Σε μήνυμα του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας (www.pde.gov.gr) ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρει ότι «από το 1973 που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων από όλον τον κόσμο, συμμετέχουν σε αυθόρμητες ή και οργανωμένες εορταστικές εκδηλώσεις, αποδεικνύοντας ότι όσο μικρές και ασήμαντες και αν φαντάζουν οι πράξεις του καθενός από εμάς στην αντιμετώπιση του παγκόσμιου προβλήματος του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, όταν οι πράξεις αυτές συναντιούνται για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού, τότε η δυναμική είναι τεράστια και τα αποτελέσματα ορατά».



Και ο κ. Κατσιφάρας προσθέτει: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συμμετέχει και εφέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που συμπίπτει με το Παγκόσμιο Έτος Δασών, υποστηρίζοντας μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων και καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτές.
Η σημερινή περιβαλλοντική κρίση έχει φέρει την ανθρωπότητα στο μεταίχμιο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της καθυστέρησης και των δεύτερων σκέψεων. Επιβάλλεται η αλλαγή τόσο του μοντέλου ανάπτυξης όσο και της καθημερινότητάς μας, ώστε να κυριαρχήσει η πράσινη διάσταση.
Παρότι οι εκδηλώσεις και οι δράσεις για το περιβάλλον αναπτύσσονται ολόκληρο το έτος, κλιμακώνονται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, προσπαθώντας να συμπεριλάβουν και να παρακινήσουν όλους μας.
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι μια ευκαιρία για να κινητοποιηθούμε όλοι μας για ένα καλύτερο, καθαρότερο και πιο «πράσινο» αύριο, τόσο για τους εαυτούς μας όσο και για τις μελλοντικές γενιές».