Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Μουσική πανδαισία από τους μαθητές του Ωδείου Μεσολογγίου και της Μουσικής Σχολής Οινιάδων



Αναμνήσεις «από το παλιό καλό Θερινό Σινεμά», που έσφυζε από ζωή μέχρι και τη δεκαετία του ΄80 στο Μεσολόγγι, ξύπνησαν κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα - η πρώτη πραγματοποιήθηκε στο Νεοχώρι στον εξαίσιο χώρο ιδιωτικού θερινού Σινεμά – των μουσικών εκδηλώσεων που παρουσίασαν  οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Μεσολογγίου και της Μουσικής Σχολής Οινιάδων.
Στο Μεσολόγγι η εκδήλωση έγινε στο χώρο της πρώην παιδικής χαράς (απέναντι από την πυροσβεστική) ο οποίος μεταμορφώθηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από «χωματερή» σε μια «πλατεία» πολιτισμού.
Οι ελλείψεις είναι πολλές ακόμη, όμως σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Μεσολογγίου «με το μεράκι των εργαζομένων του δήμου που απέδειξαν πως αγαπούν αυτό το χώρο, τη συνδρομή εθελοντών και της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου, μπορεί άμεσα να διαμορφωθεί σε μια ξεχωριστή καλοκαιρινή «ανάσα αναψυχής» μέσα στο κέντρο της πόλης».



Να σημειωθεί ότι από δεκαετίας είχαν ξεκινήσει εργασίες στο χώρο για την κατασκευή θερινού κινηματογράφου επί δημαρχίας Κώστα Ρεπάσου, χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια. Έτσι σε κάθε περίπτωση η πρωτοβουλία εξυγίανσης του χώρου είναι θετική και άμεσα πιστεύουμε ότι μπορεί να υλοποιηθεί ο στόχος.
Τέλος δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε τις υπέροχες ερμηνείες των μαθητών του ωδείου και της μουσικής σχολής που απέσπασαν τα κολακευτικά σχόλια και τον θαυμασμό των εκατοντάδων θεατών.