Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Εκτός ΠΑΣΟΚ ο Π. Κουρουμπλής

Με μία μόνο διαρροή του ΠΑΣΟΚ από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, που όμως αντισταθμίζεται από τη θετική ψήφο της Έλσας Παπαδημητρίου της ΝΔ,ολοκληρώθηκε η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή επί του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, το οποίο εγκρίθηκε τελικά με 155 ψήφους.
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας τέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ για την επιλογή του αυτή, με ακαριαία απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Κατ’ αντιστοιχία η Έλσα Παπαδημητρίου τέθηκε επίσης εκτός ΚΟ της ΝΔ, αλλά αυτή πρόλαβε και με δική της ανακοίνωση ανεξαρτητοποιήθηκε.
Ναι ψήφισαν ο Αλέκος Αθανασιάδης και η Χρύσα Αράπογλου, που εμφανίζονταν μέχρι της τελευταία στιγμή να το σκέφτονται, ενώ έχει ενδιαφέρον ότι ο Γιώργος Λιάνης, που είχε ανεξαρτητοποιηθεί προ ημερών από το ΠΑΣΟΚ φρόντισε να απουσιάζει από την ψηφοφορία.



Παρών ψήφισαν οι πέντε βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενώ τα 138 ΟΧΙ στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προήλθαν από τους  βουλευτές της ΝΔ, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, καθώς και τους ανεξάρτητους βουλευτές Βαγγέλη Παπαχρήστο και Σοφία Σακοράφα.

Το θέμα τώρα είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση με την εντολή αυτή, αλλά κυρίως πώς θα αντιδράσει η κοινωνία στο νέο σκληρό πακέτο μέτρων, που περιέχονται στο μεσοπρόθεσμο.