Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

“Penny & the Swingin Cats” στο Μεσολόγγι


Το μουσικό σχήμα “Penny & the Swingin Cats” εμφανίζεται αύριο Τετάρτη 29/6 στο «Anante Garde» (Ραζηκότσικα 15)  στο Μεσολόγγι!  Το group έχει ανοίξει το πρόγραμμα του Marc Almond στις 18 Μαρτίoυ 2010 στον Πολυχώρο Gagarin και έχει συμμετάσχει στο event “The Swing Thing” στο Fuzz.
Με κύριο ηχόχρωμα το swing, το jive και το charleston παρουσιάζουν ένα show πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της πόλης! Το shοw ολοκληρώνεται με γνωστές soul/funk επιτυχίες καθώς και με την παρουσίαση των δικών τους ολοκαίνουριων κομματιών. Ένα live που πραγματικά δεν πρέπει να χάσετε.
Το μουσικό συγκρότημα “Penny & the Swingin’ cats” απαρτίζεται από 5 έμπειρους μουσικούς και ξεκίνησε την δράση του, την περίοδο 2009-2010. Έχει πραγματοποιήσει ζωντανές εμφανίσεις σε φεστιβαλ και πολλά μαγαζιά της Αθήνας (Bacaro, Belafonte, Nueva Trova,tiki, Life Jazzy Bar, Ginger Ale, κ.α) και εκτός Αθηνών σε πάρα πολλά μέρη (Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λαμία, Βόλος, Ελασσόνα, Γιάννενα, Ξυλόκαστρο, Χαλκίδα, Κω, Κάλυμνο, Κύθηρα κ.α).


Πολύ σημαντική στιγμή για το συγκρότημα αποτελεί η ζωντανή εμφάνιση της 18 Μαρτίου 2010 στον πολυχώρο Gagarin ανοίγοντας το πρόγραμμα του Marc Almond, όπως και οι ζωντανές εμφανίσεις της 26ης Απριλίου και 1ης Νοεμβρίου 2010 στην εκπομπή Ράδιο Αρβύλα. Επίσης την 21η  Νοέμβρη 2010 συμμετείχαν στο event “The Swing Thing”  στο “FUZZ” και επαιξαν μαζί με τους αθηναίους Hirollers και μια από τις καλύτερες swing – jive παγκοσμίως, τους αμερικάνους Royal Crown Revue.
Οι γάτοι της παρέας:
Πέννυ Μπαλτατζή: φωνή και kazoo
Γιώργος Ζερβός: ηλεκτρική κιθάρα και φωνή
Μάριος Βαληνάκης: τενόρο και σοπράνο σαξόφωνο
Στάθης Παρασκευόπουλος: κοντραμπάσο
Ορέστης Γράβαρης: τύμπανα