Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Υποσχέσεις Παπουτσή για ενίσχυση της δύναμης στο ΑΤ Αιτωλικού

Την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού με δύο αστυνομικούς, από Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση του κατά τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους, το μήνα Ιούλιο, υποσχέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκου Τσούκαλη σχετική με την έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή.
Ο κ. Παπουτσής χαρακτηρίζει την εγκληματικότητα στην εν λόγω περιοχή, ήπιας μορφής η οποία οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό σε συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα Ρομά που διαβιεί στην εν λόγω περιοχή, ενώ αναγνωρίζει ότι η δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, παρουσιάζει έλλειμμα, όπως συμβαίνει σχεδόν με το σύνολο των αστυνομικών Υπηρεσιών.



Σε δηλώσεις του ο κ. Τσούκαλης, σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργού, ανέφερε πως η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή στην περιοχή και όχι ήπιας μορφής όπως την παρουσιάζει ο κ. υπουργός τονίζοντας πως το Αστυνομικό τμήμα του Αιτωλικού πρέπει να ενισχυθεί σοβαρά για να μπορέσει να επιτελέσει το έργο του και να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες της περιοχής.