Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Κατά της αύξησης του ΦΠΑ η Σοφία Γιαννακά

Γιαννακα ΣοφιαΚατά της επικείμενης αύξησης του ΦΠΑ σε μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών τάσσεται με δήλωσή της η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Σοφία Γιαννακά, η οποία τονίζει ότι το ζήτημα εστιάζεται στην εντατικοποίηση των ελέγχων στην  αγορά.

“Η επικείμενη αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες, η οποία θα εξαρτάται από τα σημεία πώλησής τους, πρόκειται να προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες στην αγορά. Ο διαφορετικός συντελεστής για το ίδιο προϊόν, εμποδίζει τον υγιή ανταγωνισμό ενώ παράλληλα δημιουργεί ανισότητες καθώς ορισμένοι καταναλωτές δεν θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε υπηρεσίες και προϊόντα που θα διατηρήσουν το ποσοστό ΦΠΑ στο 13%

Είναι κοινώς αποδεκτό από το σύνολο των Ελλήνων καταναλωτών  ότι εκτός από την γενικότερη ύφεση στην ελληνική οικονομία, κατασταλτικό παράγοντα στη μείωση των εσόδων αποτελεί το γεγονός ότι αρκετές επιχειρήσεις δεν εκδίδουν τα απαιτούμενα παραστατικά (αποδείξεις) και όχι ο χαμηλός συντελεστής φορολόγησης.

Ως εκ τούτου γίνεται σαφές ότι είναι αναγκαία η άμεση ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών ενάντια στη φοροδιαφυγή των έμμεσων φόρων καθώς και η διατήρηση του συντελεστή φορολόγησης στο 13% για το σύνολο των επιχειρήσεων.” καταλήγει η κ. Γιαννακά.