Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Σε γαλακτοβιομηχανία το αποθεματικό της ΤΕΔΚ Αιτωλοακαρνανίας…

αμφιγαλΣτην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΜΦΙΓΑΛ Α.Ε. θα συμμετάσχει τελικώς η ΤΕΔΚ Αιτωλοακαρνανίας. Η απόφαση για το θέμα -που προκάλεσε πολλές συζητήσεις τις τελευταίες ημέρες -πάρθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του οργάνου στο Μεσολόγγι.

Παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση μόλις 10 από τα 17 μέλη του Δ.Σ. (πολλών η απουσία με νόημα) ωστόσο η απόφαση στηρίχτηκε από τα 8 μέλη που την υπερψήφισαν. αφού την καταψήφισαν ο πρώην δήμαρχος Αιτωλικού Νίκος Γαλάνης και ο πρώην δήμαρχος Στράτου Δ. Μουρτζιάπης.

Θυμίζουμε ότι πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη του νομού θεωρούν λάθος τη συγκεκριμένη απόφαση. Υποστηρίζουν πως σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε λίγο πριν η ΤΕΔΚ καταργηθεί να πάρει σχετική απόφαση που θα δεσμεύσει την ΠΕΔ, μειώνοντας παράλληλα το αποθεματικό της (περίπου κατά 190000 ευρώ). Υποστηρίζουν παράλληλα ότι δεν είναι πρέπον  η ΤΕΔΚ να συμμετάσχει σε αύξηση κεφαλαίου ανώνυμης εταιρείας στην οποία δεν έχει την πλειοψηφία Οργανισμός Αυτοδιοίκησης.

Μάλιστα ο οικονομικός υπεύθυνος και διαχειριστής της ΤΕΔΚ Πάνος Παπαδόπουλος διαφώνησε με την απόφαση και ζήτησε να εξαιρεθεί από αυτή την υπόθεση.

Από το Agrinionews.gr