Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Νέο καραβάνι λαθρομεταναστών στον Αστακό. Συνελήφθη ο δουλέμπορος

prosfigesΓια δεύτερη φορά σε διάστημα ενός μήνα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην περιοχή του Αστακού δεκάδες λαθρομετανάστες που καρτερικά περίμεναν να ζήσουν το όνειρο της μεταφοράς τους στην Ιταλία, έχοντας καταβάλει στους δουλεμπόρους 5.000€ ο καθένας!!!

Στα χέρια των διωκτικών αρχών έπεσε και ο τούρκος δουλέμπορος που με ταχύπλοο θα τους μετέφερε στην Ιταλία. Το συμβάν αυτό μαρτυρά ότι τα κυκλώματα των δουλεμπόρων έχουν πλέον επιλέξει τις δυτικές ακτές της Αιτωλοακαρνανίας για το άθλιο «αλισβερίσι» τους, εκμεταλλευόμενοι προφανώς την έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης στην περιοχή είτε στο χερσαίο είτε στο θαλάσσιο τμήμα της, λόγω της γνωστής υποστελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων και λιμενικών σταθμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβάν έχει ως εξής:

 

«Συνελήφθησαν χθες (17-8-2011) πρώτες πρωινές ώρες στην παραλία Μαραθία του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Αστακού, 25 παράνομοι μετανάστες υπήκοοι Αφγανιστάν.

Ειδικότερα χθες (17-8-2011) πρώτες πρωινές ώρες στην παραλία Μαραθία του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας εντοπίστηκαν συνολικά 36 μετανάστες αφγανικής υπηκοότητας από τα οποίους συνελήφθησαν 25, καθώς από τον έλεγχο των εγγράφων τους διαπιστώθηκε η μη νόμιμη είσοδος και παραμονή στη χώρα μας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι 36 αλλοδαποί αφού πλήρωσαν 5000 ευρώ ο καθένας, μεταφέρθηκαν στο σημείο με δυο οχήματα από την Αθήνα, οι οδηγοί των οποίων αναζητούνται, προκείμενου επιβιβαστούν σε πλωτό μέσο με προορισμό την Ιταλία.

Οι τοπικές Λιμενικές Αρχές, ενεργώντας άμεσα εντόπισαν αγκυροβολημένο σε διπλανό όρμο το σκάφος στο οποίο θα επιβιβάζονταν οι 36 αλλοδαποί και συνέλαβαν έναν αλλοδαπό υπήκοο Τουρκίας ηλικίας 40 ετών ο οποίος ήταν κυβερνήτης. Παράλληλα μέσα στο σκάφος εντοπίστηκαν άλλοι 6 παράνομοι μετανάστες κουρδικής καταγωγής.

Οι 31 συνολικά συλληφθέντες, παράνομοι αλλοδαποί, κρατούνται προκειμένου να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απέλαση τους.

Ο 40χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου ενώ το σκάφος του κατασχέθηκε.»