Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Την παραγωγή 10.000 ελαιόδεντρων κατέστρεψε χαλαζόπτωση στο Μεσολόγγι


Παραγωγοί ζητούν από τα στελέχη του ΕΛΓΑ την άμεση αποζημίωσή τους
Καταστράφηκε η παραγωγή σε 10.000 ελαιόδεντρα σε Σταμνά και Χρυσοβέργι

Μετά τις πυρκαγιές που προκάλεσαν πολλές ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο σε πολλές περιοχές του δήμου Μεσολογγίου, χθες η ξαφνική και έντονη χαλαζόπτωση στη Σταμνά και το Χρυσοβέργι επέφερε ακόμη ένα πλήγμα κυρίως σε ελαιόδεντρα, αφού καταστράφηκε η παραγωγή σε περισσότερα από 10.000 ελαιόδεντρα.
Τις πληγείσες περιοχές επισκέφτηκε σήμερα ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Π. Κατσούλης συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες και στελέχη του ΕΛΓΑ για μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών
«Για δεύτερη φορά μέσα σε χρονικό διάστημα ολίγων ημερών, ο δήμος, η αγροτική παραγωγή και οι αγρότες μας, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, δεχθήκαμε ένα νέο μεγάλο κτύπημα. Περισσότερα από 10000 ελαιόδεντρα έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή στο Χρυσοβέργι και στη Σταμνά.



Πρέπει άμεσα, με τη συμβολή των αγροτών, να γίνει η σωστή και αντικειμενική καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και το συντομότερο δυνατόν να υπάρξουν οι αποζημιώσεις προς τους πληγέντες αγρότες. Ο δήμος είναι θα δίπλα τους και συμπαραστάτης των προσπαθειών τους» τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Κατσούλης.