Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Σε πανηγυρικό κλίμα η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων στο 2/39ΣΕ

orkomosia 1Σε εορταστικό κλίμα έγινε σήμερα το πρωί η τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2011 Γ΄ ΕΣΣΟ, που εκπαιδεύονται στο 2/39 ΣΕ «Σχης Καραχρήστος», στο Στρατόπεδο «ΑΝΤ/ΓΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ» στο Μεσολόγγι.

Στην τελετή ορκωμοσίας πλην του εκπροσώπου της στρατιωτικής ηγεσίας και του διοικητή του 2/39 ΣΕ, Σχη(ΠΖ) Παναγιώτη Παγούρα παρέστησαν ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κκ. Κοσμάς, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Βασίλης Αντωνόπουλος, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης, ο περ. σύμβουλος, Γιώργος Χριστογιάννης, εκπρόσωποι αρχών, φορέων και συλλόγων και φυσικά πλήθος συγγενών των στρατευσίμων.

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης σε διαφορετικό μήκος κύματος από τους «Ηρακλειδείς του στέμματος του» στον τοπικό τύπο, σε δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του, για την απόσυρση της απόφασης του υπουργείου Άμυνας για κλείσιμο του 2/39ΣΕ, επιμερίζοντας την εξέλιξη αυτή στις ενέργειες όλων όσων συνετέλεσαν για να συμβεί, δηλαδή στους πολίτες που κινητοποιήθηκαν και βγήκαν στους δρόμους, στους πολιτικούς εκπροσώπους που πίεσαν και φυσικά και στη δημοτική του αρχή.

Συγκεκριμένα ο κ. Κατσούλης δήλωσε:

orkomosia 2«Σήμερα γυρίσαμε σελίδα στην ιστορία του 2/39 ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΥΖΩΝΩΝ, με τον ερχομό και την τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων που ολοκληρώθηκε.

Ούτε έκλεισε, ούτε μετατράπηκε σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, όπως πολλοί προέβλεπαν. Απεναντίας αναβαθμίστηκε και με το πρόγραμμα οικοδόμησης νέων κατοικιών για τους αξιωματικούς του, το οποίο σύντομα θα ξεκινήσει, οι δεσμοί του με το Μεσολόγγι και την τοπική κοινωνία θα ισχυροποιηθούν.

Οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής, η κινητοποίηση των πολιτών και το ενδιαφέρον των πολιτικών εκπροσώπων του Νομού στη Βουλή και στην κυβέρνηση, συνέβαλαν στη θετική έκβαση του ζητήματος».

Πάντως το γεγονός ότι έχουμε φθάσει στο σημείο να πανηγυρίζουμε για το αυτονόητο και το κεκτημένο είναι ένα σημείο των καιρών, για το οποίο ακέραια φέρνει την ευθύνη η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική που επιμένει να παράγεται, με όρους επικοινωνίας και μόνο…