Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Όταν δεν οδηγούμε με σύνεση… Απίστευτο συμβάν στο κέντρο του Αγρινίου

καροτσιΑνεξέλεγκτο καροτσάκι με βρέφος μέσα, με ταχύτητα κατηφόριζε σε κεντρικό δρόμο του Αγρινίου. Έως ότου ένας πολίτης πεταχτεί και το προλάβει πριν έρθει σε μοιραία σύγκρουση με κάποιο όχημα.Όχι δεν περιγράφουμε σκηνή από ταινία. Περιγράφουμε ένα απίστευτο περιστατικό που συνέβη προχθές τα μεσάνυχτα στην Οδό Παπαστράτου του Αγρινίου στο ύψος των GOODYS.

Τι είχε συμβεί σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων στο agrinionews.gr: Μια παρέα νεαρών με το όχημα τους σταματούν απότομα στην Παπαστράτου στο ύψος του πάνω πεζοδρόμου (Σμύρνης) και με απότομο ελιγμό κάνουν όπισθεν για να παρκάρουν προς τα πίσω αριστερά. Την ίδια στιγμή νεαρή μητέρα διέσχιζε το δρόμο από δεξιά, κοιτώντας προς τα κάτω, εκτιμώντας (δικαιολογημένα)  πώς το αμάξι των νεαρών συνέχισε προς τα πάνω την Παπαστράτου. Το όχημα όμως χτύπησε τη μητέρα και το καρότσι  με το βρέφος (να κοιμάται)  έφυγε με ταχύτητα κατεβαίνοντας την Παπαστράτου.

Στο σημείο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση και το ευτύχημα είναι ότι πολίτης που ήταν στα GOODYS επέδειξε αντανακλαστικά, πετάχτηκε και σταμάτησε το καρότσι στο ύψος του ξενοδοχείου.

Το περιστατικό πρωτοφανές, αλλά  πρέπει να προβληματίσει. Κυρίως όσους δεν αντιλαμβάνονται ότι  η οδήγηση πρέπει να γίνεται με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Αυτή τη φορά η απροσεξία δεν είχε δυσάρεστα αποτελέσματα γιατί βρέθηκε ένας πολίτης να… φρενάρει την κούρσα του καροτσιού και να γλυτώσει το βρέφος από ενδεχόμενο κίνδυνο. Την επόμενη φορά όμως;

Αναδημοσίευση από το Agrinionews.gr