Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Απεργούν αύριο τα τοπικά ΜΜΕ

εσηεπηνΤο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και όλων των δημοσιογραφικών Ενώσεων της χώρας, κηρύσσει 24ωρη απεργία για αύριο Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΠΗΝ τονίζει τα κάτωθι:

"Η επιχειρούμενη ισοπέδωση κάθε εργασιακού δικαιώματος των δημοσιογράφων και η εισαγωγή καινοφανών «ρυθμίσεων», όπως η εργασιακή εφεδρεία και η εκ περιτροπής εργασία, ωθούν όλο και περισσότερους συναδέλφους στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση και πλήττουν καίρια το ίδιο το αγαθό της ενημέρωσης.

Οι δημοσιογράφοι δεν θα επιτρέψουμε την κατάλυση ακόμα και αυτονόητων κατακτήσεων μας, όπως το δικαίωμα στην πλήρη εργασία, στην κανονική αμοιβή και ασφάλιση και στην αξιοπρεπή σύνταξη, ούτε πρόκειται να δεχθούμε τον υποβιβασμό και την απαξίωση της θέσης και του ρόλου μας.

Στις 18 Οκτωβρίου οι δημοσιογράφοι απεργούμε δίνοντας την απάντηση σε όσους οραματίζονται μια κοινωνία δουλοπάροικων και ανερυθρίαστα παζαρεύουν την εξαθλίωση των πολιτών στο τραπέζι της Τρόικας.

Στις 18 Οκτωβρίου οι δημοσιογράφοι απεργούμε διεκδικώντας:

  • Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να κατοχυρώνει τα δικαιώματα των συναδέλφων και να εγγυάται αξιοπρεπείς αποδοχές και ανθρώπινους όρους εργασίας.

  • Άμεση κατάργηση κάθε διάταξης που αναιρεί θεμελιώδη εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

  • Προστασία των δημοσιογραφικών Ταμείων που, άλλωστε, ουδέποτε χρηματοδοτήθηκαν από το ελληνικό δημόσιο και ουδέποτε επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό.

  • Ματαίωση κάθε σκέψης για την εφαρμογή του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας και της δημοσιουπαλληλοποίησης, δια της ένταξης τους στο ενιαίο μισθολόγιο, όσων συναδέλφων εργάζονται στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ, στους ΟΤΑ και στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

  • Σεβασμό στο δημοσιογραφικό λειτούργημα, στην ελευθερία έκφρασης και στην ανεξαρτησία γνώμης, έννοιες που καθημερινά αποδυναμώνονται όσο η κρίση και η χρεοκοπημένη πολιτική της κυβέρνησης αφήνουν ανεξέλεγκτους τους εργοδότες και περίπου επιβραβεύουν και παγιώνουν την τακτική των εκβιασμών στους εργασιακούς χώρους.

Καλούμε τους συναδέλφους μαζικά να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτη. Ο μόνος δρόμος που μας απέμεινε, μπρος στην σε βάρος μας επέλαση, είναι ο δρόμος του αγώνα και των κινητοποιήσεων.

Η απεργία θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί της Τρίτης 18 Οκτωβρίου 2011 και θα εκπνεύσει στις 6 το πρωί της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου 2011."