Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Έκθεση ζωγραφικής–Αφιέρωμα στον Αλ. Παπαδιαμάντη στο Αγρίνιο

Γαρουφαλής - η νοσταλγός“Μνήμη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη” – Μια μοναδική έκθεση με συμμετοχή κορυφαίων εικαστικών

Το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του μεγάλου Σκιαθίτη συγγραφέα με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από τον θάνατό του, οργάνωσε και παρουσιάζει στο Αγρίνιο (αίθουσα τέχνης Νεώριον) μια μοναδική έκθεση με τίτλο “μνήμη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη”.

Το φιλότεχνο κοινό θα έχει την ιδανική ευκαιρία να απολαύσει έναν εικαστικό διάλογο επί του έργου του Παπαδιαμάντη με έντεκα σημαντικούς εικαστικούς : Φώτη Κόντογλου, Σωτήρη Σόρογκα, Χρήστο Μποκόρο, Γιώργο Κόρδη, Δημήτρη Σεβαστάκη, Μάριο Σπηλιόπουλο, Τάσο Μαντζαβίνο, Κώστα Παπανικολάου, Χρήστο Γαρουφαλή, Άρια Κομιανού και Δημήτρη Ταλιάνη.

Σε αυτό το υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικό αντάμωμα, εκτός των έργων, οι παραπάνω εικαστικοί ανιχνεύουν, μέσα από κείμενα, την πλούσια παρακαταθήκη του μεγάλου συγγραφέα.

Παράλληλα θα παρουσιασθούν επιστολές, σπάνια δημοσιεύματα και άλλα τεκμήρια της εποχής, που αναδεικνύουν τον σεβασμό του ίδιου του Φ. Κόντογλου προς το έργο και την προσωπικότητα του Παπαδιαμάντη.

Την έκθεση θα προλογίσει ο συγγραφέας Κώστας Λογαράς ο οποίος υπογράφει και το εισαγωγικό κείμενο της συλλεκτικής έκδοσης που θα κυκλοφορήσει με αφορμή την ξεχωριστή αυτή επετειακή εκδήλωση.

Εγκαίνια : Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011, ώρα 7.30 μμ

Διάρκεια : ως 15 Δεκεμβρίου.

Στην αίθουσα τέχνης «Νεώριον» (Σπ. Τσικνιά 54, Αγρίνιο)

Ώρες επισκέψεων καθημερινά : 10.00-13.30 & 18.00-2100

Για επισκέψεις σχολείων επικοινωνία στο τ. 26410.52505

χορηγοί έκθεσης :

“Ανθήρ Α.Ε”, “φωτιστικά-Σαράκης” και “Γαλλικά-Χαρά Πολίτη”