Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Κ. Καραγκούνης: “Ο Γοργοπόταμος φωτεινό σύμβολο εθνικής αντίστασης”

27112011224Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Κων/νος Καραγκούνης παρέστη και εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά στην επίσημη εορτή της Επετείου της Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης εναντίον των στρατευμάτων κατοχής που πραγματοποιήθηκε στη γέφυρα του Γοργοποτάμου, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011.

Ο κ. Καραγκούνης απηύθυνε χαιρετισμό και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι. Στο χαιρετισμό ανέφερε ότι “η ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, πέραν της ιδιαίτερης σημασίας που είχε στρατιωτικά και επιχειρησιακά για τη ματαίωση των σχεδίων του Άξονα και την θετική έκβαση του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, έχει και ένα ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα αφού απετέλεσε φωτεινό σύμβολο εθνικής αντίστασης αλλά και ομόνοιας όλων των Ελλήνων, γεφυρώνοντας διαχωριστικές γραμμές, αντιθέσεις, πάθη και φανατισμούς”.

«Ηρωικοί αγωνιστές εξεπλήρωσαν το ιστορικό τους καθήκον στο ακέραιο και κληροδοτήσαν σε μας τους νεώτερους ένα ισχυρό  δίδαγμα που οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε ως  πυξίδα για την μελλοντική μας πορεία» τόνισε ο κ. Καραγκούνης.