Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Απαξιώνουν την Ευελπίδων με τα περί "χουντο - σταγονιδίων"...


"Ζήτημα ξεκαρφώματος" μπορεί να χαρακτηριστεί  αυτό, του πρωτοσέλιδου στο σημερινό "Βήμα" για τη σχολή Ευελπίδων, αφού το δημοσίευμα που το συνοδεύει στηρίζεται  σε ανακοινώσεις του υπουργείο Άμυνας στοιχειοθετείται όμως,  αφενός στο ψευδές γεγονός ότι η Ευελπίδων έκανε παρέλαση στη Θεσσαλονίκη στις 28/10/2011 και αφετέρου ότι οι Ευέλπιδες εν χορώ τραγούδησαν τον ύμνο της χούντας σε εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου στο χώρο του αμφιθεάτρου της σχολής στις 17/11/2011.
Τα στοιχεία του δημοσιεύματος δεν αναφέρονται σε αληθινά γεγονότα διότι:





 

1. Παρατηρώντας το σχετικό βίντεο εύκολα διαπιστώνουμε ότι η διαταγή να τραγουδήσουν οι Ευέλπιδες  "Τη Μακεδονία" σε στάση «σημειωτόν» αποσυμφόρησε το τεταμένο κλίμα μεταξύ των πολιτών στο σημείο που βρισκόταν το τμήμα της Ευελπίδων, πολίτες που επιτακτικά ζητούσαν να παρελάσει το τμήμα. Και η διαταγή μάλλον δεν δόθηκε από τον σημαιοφόρο του τμήματος που είναι και ο Αρχηγός των φοιτητών της Ευελπίδων.



 Όπως επίσης, εύκολα διαπιστώνεται ότι ένα ανάλογο βίντεο που διοχετεύτηκε  στο διαδίκτυο μετά την 28η Οκτωβρίου 2011, είναι  περσινό ή προπέρσινο, αφού φέτος οι Ευέλπιδες έφεραν οπλισμό Μ1, ενώ στο σχετικό βίντεο είχαν G3.  Δηλαδή στο διαδίκτυο είδαμε δυο βίντεο με τους ευέλπιδες στη Θεσσαλονίκη, ένα φετινό και ένα περσινό τα οποία όμως παρουσιαζόταν ως φετινά.
Επομένως δεν προκύπτει από πουθενά ότι οι Ευέλπιδες δεν υπάκουσαν και έκαναν παρέλαση.

2.  Όσον αφορά το υποτιθέμενο περιστατικό στο χώρο της σχολής είναι προφανές,  ότι γίνεται υπερβολική παρουσίαση αλλά και προσέγγιση, όσων ενδεχομένως είπε ο Αρχηγός των ευελπίδων, ενώ  απίθανο είναι να τραγούδησαν οι Ευέλπιδες εν χορώ,  το τραγούδι της χούντας ή όποια παραλλαγή του ύστερα από προτροπή του αρχηγού τους.
Δηλαδή θεωρούμε αδιανόητο σε ένα αμφιθέατρο παρουσία 1000 και πλέον ευελπίδων να σηκώθηκε ο αρχηγός της σχολής (σ.σ. τεταρτοετής εύελπις) και να τραγούδησε το συγκεκριμένο τραγούδι προτρέποντας και τους συναδέλφους του να κάνουν το ίδιο, διότι αν πραγματικά το έκανε, τότε είναι, για … «ψυχίατρο»…
Επομένως, γίνεται σαφές ότι ο συγκεκριμένος εύελπις γίνεται πρωταγωνιστής ενός ζητήματος που κάθε άλλο αποσκοπεί στη διαφύλαξη της πειθαρχίας στο στράτευμα, αφού με βάση τα πραγματικά περιστατικά δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα και συνεπώς το ζήτημα δημιουργείται για την εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων, λίγο πολύ αντιληπτές στους παρακολουθούντες την επικαιρότητα.
Αναφέρουμε τα παραπάνω διότι η οικογενειακή κατάσταση του συγκεκριμένου εύελπι δίνει τη δυνατότητα να γίνουν πιστευτές οι συνθήκες των «γεγονότων» για τα οποία εγκαλείται, αφού ο πατέρας του ως αρχηγός των Ευελπίδων το 1982 είχε πρωταγωνιστήσει σε ανάλογο ζήτημα που είχε κυριαρχήσει στην επικαιρότητα της εποχής, χωρίς όμως τότε να στοιχειοθετηθούν οι εναντίον του, «κατηγορίες» και ο οποίος στη συνέχεια και ως σήμερα διαγράφει μια θετική καριέρα στο στράτευμα.
Έτσι εκτός των άλλων σκοπιμοτήτων που εξυπηρετεί το δημοσίευμα χρησιμοποιείται αυτό και ως  "λείανση εδάφους" ενόψει κρίσεων,  μιας και μέσω του Αρχηγού (γιού) έμμεσα θα γίνει προσπάθεια καρατόμησης του πατέρα του, μια προσπάθεια που θα στηριχτεί σε αυτή την προβοκάτσια.
Άλλωστε κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και το 1982 όταν αποστρατεύτηκε ο παππούς του σημερινού Αρχηγού των Ευελπίδων… για «ζήτημα» στο οποίο είχε εμπλακεί ο γιός ως Αρχηγός κι αυτός των Ευελπίδων.