Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Στη δικαιοσύνη για να λειτουργήσουν εκλογικά τμήματα στα παραρτήματα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας

mourkasepimeto1-150x150Το συνδυασμό «Ανανέωση-Ανάπτυξη» του οποίου κατέρχεται επικεφαλής, παρουσίασε σε ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ο κ. Σωτήρης Μούρκας, υποψήφιος για την προεδρία του θεσμού στις εκλογές στις 4 και 5 Δεκέμβρη.

Πέρα από την ομιλία του και λίγο πριν απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Μούρκας δήλωσε ότι προτίθεται να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα γιατί η Εκλογική Επιτροπή(σώμα που, πάντως, συγκροτείται από το Πρωτοδικείο και έχει την ευθύνη των εκλογών) απέρριψε το αίτημά του για κάλπες σε όλα τα παραρτήματα του νομού.

Επίσης πριν την ομιλία του έκανε την εμφάνισή της και μια πρώην υπάλληλος του Επιμελητηρίου(με πανώ διαμαρτυρίας και φωτογραφία μαζί με τον κ. Μούρκα)  που βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον θεσμό καθώς επιχείρησε μετάταξη από κατηγορία ΔΕ  σε ΠΕ αλλά δεν έγινε δεκτή από το Επιμελητήριο και ακολούθησαν αποφάσεις από το Εφετείο και το Υπηρεσιακό Συμβούλιο που δεν τη δικαίωσαν.

Στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις ο κ. Μούρκας αρνήθηκε ότι μέλη του συνδυασμού του έχουν κάνει δηλώσεις για «Επιμελητήριο Αιτωλίας» ενώ δήλωσε ότι το κτήριο του Επιμελητηρίου δεν θα έπρεπε να έχει φτιαχτεί γιατί στοίχισε πολλά χρήματα, αν και είναι γνωστό ότι έχει γίνει με χρήματα του προγράμματος «Ιnterreg Ελλάδα-Ιταλία». Επίσης, παραδέχτηκε ότι δεν έχει παραμείνει για μεγάλο διάστημα στα Επιμελητηριακά πράγματα, δήλωσε ότι δεν «υπηρετεί τοπικισμούς», ενώ αρνήθηκε τον παραλληλισμό της εκλογικής διαδικασίας με άλλα Επιμελητήρια όπως το Οικονομικό(όπου και ο ίδιος ανήκει ως οικονομολόγος)ή το Γεωτεχνικό που όλοι ψηφίζουν στο Μεσολόγγι, επισημαίνοντας πως η διαφορά είναι ότι το Επιμελητήριο έχει πολλά μέλη.

Στην ομιλία του ο κ. Μούρκας ευχαρίστησε «τον πρόεδρο και την διοικούσα επιτροπή για την παραχώρηση της αίθουσας του επιμελητηρίου για να γίνει η σημερινή παρουσίαση του Ψηφοδελτίου μας». Παράλληλα  τόνισε ότι «ο ρόλος του Επιμελητηρίου ωστόσο παραμένει σημαντικός  τόσο για το ξεπέρασμα της κρίσης όσο και για την προετοιμασία της επόμενης μέρας, η οποία πρέπει να βρει τις επιχειρήσεις μας ενεργές και δραστήριες, με κυρίαρχα στοιχεία τους την εξωστρέφεια την αλληλεγγύη και την καινοτομία». Στόχος όπως είπε “είναι η μείωση συνδρομών στα επίπεδα του 2007 πριν την κατά 43% περίπου αύξησης τους και πρότεινε το 50% των συνδρομών των συναδέλφων των παραρτημάτων να γυρίζει ως παροχή στον τόπο τους”. Συγχρόνως έκανε αναφορά στις προτεραιότητες του συνδυασμού που αφορούν όλους τους οικονομικούς τομείς όπως τουρισμός, αλιεία, ιχθυοκαλλιέργειες, χωροθέτηση ΒΙΠΕ κ.α.

Τέλος κάλεσε  όπως ανέφερε «χωρίς αποκλεισμούς, όλους τους συναδέλφους που συμφωνούν με τις αρχές μας να στηρίξουν την προσπάθεια μας».

Ο κ. Μούρκας παρουσίασε και τους υποψηφίους του συνδυασμού του που είναι 27 από την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου(5 από Αιτωλικό και από ένας από Γουριά, Χρυσοβέργι και Νεοχώρι), 1 από τον Αστακό, 1 από τη Βόνιτσα, 6 από τη Ναύπακτο και 6 από την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου(ένας από Αγγελόκαστρο).

Αναδημοσίευση από το agrinionews.gr