Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Καταρτίζεται η προγραμματική πρόταση της ΝΔ για την Αιτωλοακαρνανία

programma1Εντός των επομένων ημερών ολοκληρώνεται η διαδικασία επεξεργασίας και οριστικοποίησης των προτάσεων που θα αποτελέσουν το συνολικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για το νομό Αιτωλ/νίας.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα προηγήθηκε συζήτηση πάνω στους βασικούς άξονες όπως αυτοί παρουσιάσθηκαν στο Μεσολόγγι κατά την διάρκεια σύσκεψης στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, πολιτευτές, συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι καθώς και στελέχη της Ν.Δ.

Ο Πολιτισμός, η Υγεία, η Παιδεία, η αγροτική παραγωγή, το Περιβάλλον, η προστασία του Πολίτη και οι υποδομές που αφορούν τη συνολική προοπτική του νομού, αποτελούν τους κύριους άξονες πάνω στους οποίους βασίζεται αρχικά ο διάλογος καθώς και οι προτάσεις που θα υποβληθούν.

Στους παραπάνω γενικούς άξονες ανήκουν η ανάδειξη και διαφύλαξη των πολιτιστικών θησαυρών της Αιτωλοακαρνανίας, ο εξορθολογισμός του υγειονομικού χάρτη της περιοχής πάντα στα πλαίσια των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων της, η διαχείριση και ανάδειξη του πολύτιμου υδάτινου δυναμικού της καθώς και των περιβαλλοντικών ιδιαιτεροτήτων, η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών συμπεριλαμβανομένου και του επανακαθορισμού της πολιτικής προστασίας και τέλος η ανάπτυξη των υποδομών εκείνων όπου μέσα από δράσεις και πολιτικές θα στοχεύουν στον πρωτογενή τομέα, τις μεταφορές και την ενέργεια.

Ιδιαίτερη έμφαση, έχει δοθεί στον τομέα των μεταφορών και οδικών δικτύων αφού ο νομός Αιτωλ/νίας αντιμετωπίζει ένα από τα οξύτερα προβλήματα στη χώρα. Ταυτόχρονα δε, αναγκαίες και απαραίτητες χαρακτηρίζονται οι παρεμβάσεις στον Τουρισμό καθώς την διαχείριση των φυσικών πόρων .

Η ομάδα εργασίας που ανέλαβε τη σύνταξη των βασικών αρχών και αξόνων αποτελείται από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας Κ. Σύρρο, τον Υπεύθυνο Προγράμματος Λ. Δημητρογιάννη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο και υπεύθυνο σύνταξης προγράμματος Δυτικής Ελλάδας Νεκτ. Φαρμάκη, ενώ στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε γραφεία της ΝΟΔΕ στο Μεσολόγγι, παρευρέθηκε εκπροσωπώντας την Ν.Δ. η Τομεάρχης Κοινωνικής Δικτύωσης και Κινητοποίησης Ρούλα Φάντη.