Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Παρολίγο τραγωδία για κτηματικές διαφορές στον Αστακό


Πολύ σοβαρό επεισόδιο που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία συνέβη στον Καραϊσκάκη Aστακού, χθες το απόγευμα, μεταξύ δυο κατοίκων της περιοχής για κτηματικές διαφορές.
Το επεισόδιο έγινε μεταξύ ενός 43χρονου και ενός 48χρονου, οι οποίοι είχαν προηγούμενα για κτηματικές διαφορές. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο 48χρονος πυροβόλησε δυο φορές με πιστόλι τον 43χρονο, ο οποίος βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητό του.  Στη συνέχεια ο 43χρονος έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο του και παρέσυρε τον 48χρονο τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά.
Ο 48χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και αμέσως μετά στο  ΠΠΝ του Ρίου, αφού η κατάστασή του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Ο 43χρονος συνελήφθη, ενώ η αστυνομία βρήκε και το όπλο που χρησιμοποίησε ο 48χρονος  στην απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Για το συμβάν η αστυνομία ανακοίνωσε τα εξής:



«Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στον Αστακό και στο Μεσολόγγι Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 48 και 43 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και της παράνομης κατοχής και χρήσης όπλου και πυρομαχικών.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, ο 48χρονος κινούμενος πεζός ανέκοψε την πορεία Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου που οδηγούσε ο 43χρονος και πυροβόλησε με περίστροφο τουλάχιστον δυο φορές, με αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών στο μπροστινό μέρος του οχήματος. Στη συνέχεια ο 48χρονος παρασύρθηκε από το όχημα του 43χρονου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.
Οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου μετέβησαν άμεσα στη περιοχή, όπου συνέλαβαν τον 43χρονο, ενώ ο 48χρονος διακομίστηκε  με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στον Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Σε έρευνα που ενεργήθηκε στο όχημα του 48χρονου, το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά στο σημείο του περιστατικού, οι Αστυνομικοί βρήκαν το περίστροφο με το οποίο αυτός είχε πυροβολήσει και σαράντα τέσσερα φυσίγγια. Στο βυκίο του όπλου βρέθηκαν τέσσερα ακόμα φυσίγγια και δυο κάλυκες,  ενώ στη κατοχή του 48χρονου στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου οι Αστυνομικοί βρήκαν άλλα σαράντα φυσίγγια του περιστρόφου.
Ο 43χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ το όπλο και τα πυρομαχικά κατασχέθηκαν.
Το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου συνεχίζει την έρευνα όσον αφορά τις ακριβείς συνθήκες τέλεσης των αδικημάτων.»