Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Νίκη με "σασπένς" της Α. Ε. Μεσολογγίου


Mεγάλη νίκη για την ΑΕΜ κόντρα σε όλους και σε όλα, με 2-1 απέναντι στον Εθνικό Φιλιππιάδας.
Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, που διακόπηκε για 15', λόγω την επίθεσης του ποδοσφαιριστή Μπαλάφα κατά του μέλους της Διοίκησης και δημιουργήθηκε σύρραξη.
Η ΑΕΜ δικαιούταν την νίκη, αφού ο Εθνικός εκτός από το γκολ που έβαλε μετά από πολλαπλά λάθη των αμυντικών της ΑΕΜ, δεν απείλησε καθόλου τον Χρήστου, αν και έκανε πολλές αντεπιθέσεις χωρίς τελική προσπάθεια.

Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα η ομάδα της ΑΕΜ ήταν κομμένη στα δύο, αφού στο κέντρο προσπαθούσε μόνο ο νεαρός Χαλαζιάς, ενώ Καρύμπας και Μιχαλόπουλος ασχολήθηκαν κυρίως με την επίθεση.
Για άλλη μια φορά οι φίλαθλοι της ΑΕΜ έδωσαν βροντερό παρών και αποθέωσαν στο τέλος τους παίχτες της ΑΕΜ!

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ


Ενα κόρνερ στο 3΄ και ένα φάουλ του Καρύμπα στο 5΄ που πέρασε άουτ, ένα πέναλτι καραμπινάτο στο 10΄ που δεν δόθηκε στον Χαλαζιά, ένα σουτ του Μιχαλόπουλου λίγο άουτ στο 14΄, ήταν οι φάσεις της καταιγιστικής ΑΕΜ στο πρώτο τέταρτο.
Μετά ο Εθνικός ισορρόπησε και έχασε καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Πάνου στο 19 και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις σε εκτέλεση κόρνερ του Δημούλια και σέντρα του ίδιου στο 23΄.
Διπλό κόρνερ της ΑΕΜ στο 25΄πέρασαν ανεκμετάλλευτα, όπως και φάουλ του Καρύμπα στο 27΄.
Λάθη επί λαθών στην άμυνα της ΑΕΜ στο 28΄, κακό διώξιμο του Τσάμη και ο Γυφτοκώστας βρήκε την μπάλα μπροστά του, πρόλαβε την έξοδο του Χρήστου και με πλασέ έκανε το 0-1.
Ακολούθησε σκληρό παιχνίδι από του φιλοξενούμενους με αποτέλεσμα να δουν κίτρινη κάρτα οι Λέντζος(29΄) και Κοντογεώργος(31΄).
Μιά φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών έγινε στο 33΄ όταν ο διαιτητής έδωσε ανάποδο φάουλ στον Παπανικολάου, που μάλιστα είχε δώσει την μπάλα στον κενό χώρο στον Πετσίνη που έβγαινε μόνος του στην επίθεση. Στη φάση αυτή έδωσε και κίτρινες κάρτες σε Παπανικολάου και Μπαλαούρα για διαμαρτυρία.
Στο 35΄ έγινε άλλο ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στην ΑΕΜ, όταν σε σέντρα του Καρύμπα, ο Πέντσας τραβήχτηκε στην προσπάθεια να κάνει το σουτ, αλλά ο διαιτητής έδειξε "παίζετε" ξανά.
Ακολούθησαν ένα δοκάρι του Τσάμη στο 43΄ από κόρνερ του Καρύμπα, ένα φάουλ του Δημούλια που μπλόκαρε ο Χρήστου στο 44΄ και ένα κακοχτυπημένο φάουλ του Καρύμπα στο 46΄.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Επιθετικά μπήκε στο β΄ ημίχρονο η ΑΕΜ και μόλις στο 47΄ ο Πέντσας κέρδισε παληκαρίσια την μπάλα από τον Πάνο, πέρασε και τον Μπαντή, αλλά το πλασέ του από πλάγια πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Φιλιππιάδας.Μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΜ να ισοφαρίσει στο 49΄ όταν σε κόρνερ από δεξιά ο Χαλαζιάς έκανε στο δεύτερο δοκάρι το γύρισμα, αλλά την καλή κεφαλιά του Μπαλαούρα μπλόκαρε εντυπωσιακά ο Μπαντής.Η ΑΕΜ συνέχισε να υπερέχει στη συνέχεια, αλλά φλύαρα.Ενα καλοχτυπημένο φάουλ του Ζαχαράκη στο 62΄, έδιωξε εντυπωσιακά ο Μπαντής, αλλά στην εκτέλεση του κόρνερ ο Ξευγένης πρόλαβε την έξοδό του στο πρώτο δοκάρι και έκανε με γυριστή κεφαλιά το 1-1.Πέντε λεπτά αργότερα η υπεροχή της ΑΕΜ απέφερε και δεύτερο γκολ και τραγελαφικές εικόνες μέσα στον αγωνιστικό χώρο! Συγκεκριμένα ο Γυφτοκώστας κέρδισε μια κόντρα, αλλά ο Χρήστου βγήκε έγκαιρα και μάζεψε την μπάλα στέλνοντας γρήγορα την μπάλα στην επίθεση. Ο Ξευγένης έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά και την παράλληλη σέντρα. Ο Μπαντής έπεσε απέκρουσε, αλλά ο Πέντσας που καραδοκούσε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-1.Αυτά που ακολούθησαν συμβαίνουν μόνο σε αμερικάνικες ταινίες! Ο Πέντσας κατευθύνθηκε προς τα κάγκελα και πανηγύρισε, μαζεύοντας εκεί τους νεαρούς φιλάθλους.
Τότε ο ποδοσφαιριστής Μπαλάφας των φιλοξενουμένων του επιτέθηκε και μέλος της διοίκησης και δημιουργήθηκε σύρραξη!!! Αμέσως έτρεξαν προς τα εκεί, παίχτες της ΑΕΜ και της Φιλιππιάδας, συμπεριλαμβανομένων και των πάγκων, παράγοντες και το διαιτητικό τρίο!!!
Αποτέλεσμα όλης αυτής της ιστορίας ήταν να διακοπεί ο αγώνας για 15΄, ο Πέντσας ν' ανατικρίσει την κίτρινη για τους πανηγυρισμούς, ο δε Μπαλάφας την κόκκινη κάρτα για το επεισόδιο που δημιούργησε.Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν ένα συνοθύλευμα καών προσπαθειών και από τις δύο ομάδες με μόνο
αξιόλογο ένα μακρινό "κρέμασμα" του Πέντσα, που όμως ο Μπαντής κατάφερε και μπλόκαρε σε κάποιο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα που τελείωσε συμπληρώνοντας ...μια ώρα στο δεύτερο ημίχρονο!!!
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:
A. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ: Χρήστου, Τσιφοπανόπουλος, Χαλαζιάς, Πετσίνης, Μπαλαούρας(60΄ Ξευγένης), Δενδρινός, Τσάμης, Μιχαλόπουλος(50΄ Ζαχαράκης), Πέντσας, Καρύμπας(85΄ Κλάδος), Παπανικολάου.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: Μπαντής, Κοντογεώργος, Παναγιώτου, Πάνος, Μπαλάφας, Λέτζος, Κολιός(80΄ Γατσέλης), Τσακανίκας(80΄ Μπόμπορης), Γυφτοκώστας, Ναυρόζογλου, Δημούλιας.