Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

NYT: Τα λεφτά επιστρέφουν στην τσέπη των δανειστών

Για το αδιέξοδο της πολιτικής των Μνημονίων και το μέλλον της Ελλάδος κάνουν λόγο σε σημερινό τους δημοσίευμα οι New York Times, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τη συνταγή εξόδου της ελληνικής οικονομίας από την κρίση ως παράλογη.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη κρέμεται από μία κλωστή και η χώρα συνεχίζει να λαμβάνει δισεκατομμύρια έκτακτης βοήθειας από την τρόικα, ωστόσο τα κονδύλια εισρέουν κατευθείαν πίσω στις τσέπες των δανειστών της.

Μάλιστα οι New York Times υποστηρίζουν ότι «το παράλογο αυτό φαινόμενο έχει ως αποτέλεσμα οι ευρωπαϊκές αρχές να δανείζουν χρήματα στην Ελλάδα, ούτως ώστε η χώρα να αποπληρώσει τα χρήματα που δανείστηκε από τις ίδιες».

«Από τα χρήματα που δανείζεται η Ελλάδα σχεδόν τίποτε δεν χρησιμοποιείται προς το παρόν για να καλυφθούν ζωτικές δημόσιες λειτουργίες, τη στιγμή που η ελληνική οικονομία συνεχίζει να αγωνίζεται για την επιβίωσή της» επισημαίνει το δημοσίευμα, στο οποίο προβάλλεται και δήλωση Έλληνα αξιωματούχου δίχως όμως να κατονομάζεται.




«Οι αξιωματούχοι της τρόικας διασφαλίζουν ότι το ποσό για τις εγχώριες δαπάνες παραμένει μικρό, προκειμένου να πιέσουν την Ελλάδα να αυξήσει δραματικά τα δικά της εισοδήματα» υπογραμμίζει.


Δημοσιευμένο στις 31 Μάι 2012 | koutipandoras.gr