Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ισχυρή η εκπροσώπηση του Μεσολογγίου στη νέα Βουλή


Για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια
θα εκλεγεί  βουλευτής που ζει και εργάζεται στο  Μεσολόγγι.
Είναι η Μαρία Τριανταφύλλου με τον ΣΥΡΙΖΑ

Πιο ισχυρή θα είναι  η πολιτική εκπροσώπηση της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου στο κοινοβούλιο που θα προκύψει από την αυριανή εκλογική αναμέτρηση, ανεξάρτητα από το κόμμα που θα επικρατήσει. Κι αυτό διότι με τα δημοσκοπικά δεδομένα που υπάρχουν θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η εκλογή τουλάχιστον ενός βουλευτή, που θα προέρχεται από την περιοχή του Μεσολογγίου.
Έτσι, σύμφωνα με την εκτίμησή μας βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η εκλογή της Μαρίας Τριανταφύλλου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τη Μεσολογγίτισσα φιλόλογο που ζει και εργάζεται στο Μεσολόγγι και η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση της εκλογικής λίστας του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκτός από την κ. Τριανταφύλλου  μεγάλες οι πιθανότητες για την εκλογή των Χρίστου Βερελή με το ΠΑΣΟΚ και των Γιώργου Παπαναστασίου και  Νίκου Καραπάνου με τη ΝΔ, που βρίσκονται στη 2η , 3η και 4η θέση αντίστοιχα, στις λίστες των κομμάτων τους. Μια πιθανότητα που εξαρτάται από τις επιδόσεις των «μικρών» κομμάτων που θα μπουν ή δεν θα μπουν στη Βουλή και που όσο μικρότερο είναι το ποσοστό τους τόσο αυξάνεται, η επαλήθευσή της.



Ως Messolonghinews ευχόμαστε να επιβεβαιωθεί στο σύνολό του, το σενάριο που σας προαναφέραμε δηλαδή να υπάρξει εκλογή και των τριών υποψηφίων(σ.σ. Μαρία Τριανταφύλλου, Χρίστος Βερελής και Νίκος Καραπάνος), ώστε μακριά από μικροκομματικές αντιλήψεις να καταστεί εφικτή η διαμόρφωση ενός πόλου για την προώθηση μιας σειράς ζητημάτων της περιοχής μας.

Υ.Γ. Βάζουμε στο "κάδρο" των υποψηφίων που προέρχονται από την περιοχή του Μεσολογγίου τον Γιώργο Παπαναστασίου της ΝΔ, διότι κατάγεται από την περιοχή της Μακρυνείας, περιοχή που δικαιωματικά είναι περιοχή του Μεσολογγίου και η οποία πραξικοπηματικά με τον "Καλλικράτη" ενσωματώθηκε στο Αγρίνιο. Ως εκ τούτου στο χέρι του κ. Παπαναστασίου είναι έμπρακτα να αποδείξει γι' αυτό και άλλα ζητήματα "ότι θεωρεί τον εαυτό του Μεσολογγίτη"...