Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

"Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου": Ο νέος πολιτιστικός θεσμός στην πόλη (VIDEO)



Χωρίς καμιά αμφιβολία ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα των τελευταίων χρόνων στο Μεσολόγγι, ήταν αυτό του «1ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου» που διοργανώθηκε το πρώτο δεκαήμερο του Ιούνιου και το οποίο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων φίλων της 8ης τέχνης, όπως πολλοί θεωρούν την τέχνη της φωτογραφίας.
Μια διοργάνωση που κατέστησε το Μεσολόγγι επίκεντρο, των φίλων της τέχνης της φωτογραφίας, κυριολεκτικά από κάθε γωνιά της χώρας, τόσο σε επίπεδο συμμετοχής στο εκθεσιακό του σκέλος όσο και σε επίπεδο επισκεψιμότητας.



Στους στόχους των οργανωτών του φεστιβάλ (σ.σ. Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου) είναι να δοθεί πανευρωπαϊκός χαρακτήρας στην όλη διοργάνωση και έτσι ήδη έχουν ξεκινήσει να εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, για την επόμενη διοργάνωση.
Κατά συνέπεια διαπιστώνουμε ότι ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός «γεννήθηκε» στο Μεσολόγγι, θεσμός που ξεφεύγει από τα τετριμμένα και τα συνηθισμένα και ο οποίος έρχεται να συμπληρώσει τις υψηλού επιπέδου πολιτιστικές διοργανώσεις φορέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.