Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Οι Financial Times παρεμβαίνουν υπέρ του Τσίπρα!


Δεν νομίζω να  υπάρχει αμφιβολία,  ότι ο μόνος που βγαίνει κερδισμένος από τη σημερινή, χοντροκομμένη μάλιστα, παρέμβαση των Financial Times είναι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Με κεντρικό άρθρο τους στο ελληνικό και το γερμανικό φύλλο, υπό τον τίτλο «Αντισταθείτε στo δημαγωγό» οι Financial Times Deutschland ζητούν από τους Έλληνες ψηφοφόρους να αντισταθούν «στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ».
«Για την ομαλή διακυβέρνηση συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά»(!!!) σημειώνει επίσης η γερμανική εφημερίδα, επειδή  ”θα ήταν καλύτερη μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, «ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας“.
Οι  συντάκτες της εφημερίδας δεν είναι τόσο αφελείς  ώστε να μη γνωρίζουν ότι μια τέτοια προτροπή, δυο μέρες πρίν τις εκλογές, θα έχει αντίκτυπο στο εκλογικό αποτέλεσμα.
Και μάλιστα το αντίθετο από εκείνο που,υποτίθεται,  ότι επιθυμούν.
Ο Γάλλος Πρόεδρος είχε δίκιο όταν μας προειδοποίησε ότι υπάρχουν κάποιοι που μας την έχουν ..στημένη στην Ευρώπη.

Εξηγούμαι: Θεωρώ ότι η Γερμανική πολιτική, όπως αυτή εκφράζεται από το δίδυμο Μέρκελ-Σόϊμπλε, έχει κάθε λόγο να επιθυμεί  τη νίκη του κ.Τσίπρα.

Για τους εξής λόγους:



Αν μεν θέλουν την έξοδό μας από το ευρώ, τόσο η ρητορική, όσο και η πολιτική του κ.Τσίπρα τους προσφέρουν μια λαμπρή ευκαιρία για να το πράξουν. Φορτώνοντας μάλιστα τις ευθύνες στην ελληνικής πλευρά!

Αν πάλι θέλουν την παραμονή μας στο ευρώ, έστω και με βαριά καρδιά, τότε τι το καλύτερο το πρόγραμμα προσαρμογής να το υλοποιήσει μια αριστερή (λέμε τώρα) υπό τον κ.Τσίπρα κυβέρνηση! Ποιος θα οργανώνει τις εκδηλώσεις κοινωνικής διαμαρτυρίας; Το ..διαλυμένο ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ;

Και η παρέμβαση έγινε σήμερα επειδή μάλλον τα μηνύματα είναι  …ανησυχητικά. Και ο νοών νοείτο..

Επομένως δίκαιη η αντίδραση της ΝΔ.

«Υποδείξεις αλλού» απαντά η ΝΔ

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι Έλληνες είμαστε υπερήφανος λαός. Ξέρουμε τι ψηφίζουμε. Υποδείξεις αλλού! Η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη Παράταξη. Αντλεί τη δύναμή της από το λαό. Στημένες προκλήσεις, λίγο πριν τις εκλογές, αλλού!».

ΚΡ

Αναδημοσίευση από το Antinews